Lisätietoja liikuntalääketieteen opiskelusta

Trainer4You Personal trainer -koulutuksen yhteydessä on mahdollista opiskella Liikuntalääketieteen perusopinnot (25 op). Opinnot toteutetaan yhteistyössä Itä-Suomen Yliopiston kanssa. Opetus noudattaa Liikuntalääketieteen perusopintojen opetussuunnitelmaa.

Jos olet osallistunut koulutukseemme aikaisemmin, voit myös opiskella Liikuntalääketieteen perusopintoja "Trainer4Youn ryhmässä, jatka lukemista!

Kaikki opintojaksot toteutetaan verkko-opintoina ennalta suunnitellun aikataulun mukaisesti. Seuraava perusopintojen toteutus alkaa elokuussa 2018. Mukaan voi ilmoittautua kuitenkin jo ennen elokuuta ja käyttää kesän opiskelun suhteen hyödyksi, sillä Elimistön rakenne ja toiminta opintojakso on tentittävissä heti elokuussa.

Opintojen aikataulutus ja sovittaminen omaan kalenteriin

Opinto-oikeusaika opintoihin on 3 lukukautta eli 1,5 vuotta (18kk). Perusopintojen opintojaksoista Elimistön rakenne ja toiminta on tarjolla useita kertoja lukuvuoden aikana, ravitsemus ja liikunta kaksi kertaa vuodessa ja muut opintojaksot kerran vuodessa. Oman aikataulun suunnittelu on siis tärkeässä roolissa, jotta opintojaksot saa suoritettua aikataulun mukaisesti. Opintojaksojen opiskelumateriaali ilmoitetaan opintojakson lisätietojen yhteydessä ja se tulee hankkia itse. Kurssien kirjallisuus löytyy kuitenkin hyvin kirjastoista, joten jokaista kirjaa ei tarvitse hankkia omaksi.

Liikuntalääketieteen perusopinnot sopivat sinulle, mikäli olet kiinnostunut syventämään tietojasi liikunnan, fyysisen kunnon ja ravitsemuksen yhteydestä terveyteen ja hankkimaan osaamista elintapaohjauksen tueksi. Opintoihin tulee varata kalenterista aikaa, sillä laskennallisesti yhden opintopisteen on suunniteltu vaativan opiskelijan aikaa noin 27 tuntia. Opiskelua ei kuitenkaan katsota päätoimiseksi opiskeluksi.

Linkkejä lisätietoihin (OPS, aikataulu, suoritustavat)

Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Ilmoittautumalla mukaan opintoihin Trainer4Youn kautta olet mukana Moodle-opiskeluryhmässä, jossa Mikael ja Teemu vastaavat kysymyksiin esimerkiksi opintojen yhdistämisestä personal trainer -koulutukseen. Opiskeluun on mahdollista saada ohjausta Itä-Suomen Yliopiston avoimen yliopiston puolelta ja he vastaavat koulutuksen sisällöllisestä ja käytännön toteutuksesta.

Perusopintokokonaisuus maksaa 275,00 euroa ja opintokokonaisuus maksetaan Trainer4Youlle joko verkkokaupassa tai laskulla yhdessä erässä. Ilmoittautumisen perumisessa noudatetaan Itä-Suomen Yliopiston ilmoittautumisehtoja: http://www.uef.fi/fi/web/aducate/maksuehdot (lyhyesti: Ilmoittautuminen on sitova, ilmoittautumista ei voi peruuttaa).

Alustavan ilmoittautumisen Liikuntalääketieteen opintoihin voit lähettää osoitteeseen info@trainer4you.fi otsikolla "Liikuntalääketieteen perusopinot". Koulutuksen maksulinkki toimitetaan myöhemmin, jolloin ilmoittautuminen vahvistetaan.

Muuta lisätietoa

Liikuntalääketieteen perusopintojen suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea ns. aiempien opintojen kiintiössä Terveyden edistämisen tutkinto-ohjelmaan, joka muodostuu terveyden edistämisen kandidaattiohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdon mukaisista maisteriopinnoista. Valintakriteerinä on, että perusopinnot tulee olla suoritettu vähintään hyvin tiedoin (kokonaisarvosana 3). Opintoihin haetaan aina kevään yhteishaussa.

Liikuntalääketieteen opinnot ovat hyvä ja kattava koulutus valmennustyön jatkokoulutukseksi, eivätkä ne sisällöllisesti mene päällekkäin esimerkiksi personal trainer -koulutuksen sisällön kanssa. Liikuntalääketieteen opiskelu painottuu teoriaan, mutta jotkin opintojaksot sisältävät raportoitavia harjoitustehtäviä.