Meri-Sisko Mäkinen

Meri-Sisko eli Mimmu on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri (sivuaineena psykologia) sekä Trainer4You Personal trainer sekä Trainer4You Functional trainer. Mimmu on ohjannut ryhmäliikuntaa vuodesta 1999 ja opettanut mm. nuoria ja nuoria aikuisia perusopetuksen ja ammatillisen koulutuksen puolella.

Mimmun oma liikunnallinen lajitausta on monipuolinen aina jalkapallosta kilpa-aerobiciin ja jazztanssiin. Erilaiset ryhmäliikunta- ja kestävyyslajit sekä lihaskuntotreenaaminen ovat kuuluneet harjoitteluun 16-vuotiaasta lähtien. Viime vuosina juoksu on vaihtunut pyöräilyyn niin maastossa kuin maantielläkin ja maratonien tilalle ovat tulleet erilaiset seikkailukilpailut. Lihaskuntoharjoittelussa klassista harjoittelua on tullut monipuolistamaan kahvakuulailu ja toiminnallinen harjoittelu. Mimmu mainitseekin olevansa erityisen tarkka puhtaiden lihaskuntotekniikoiden puolestapuhuja.

Meri-Sisko on kouluttajana vahva pedagogi sekä määrätietoinen, tavoitteellinen ja ihmisläheinen motivoija. Ryhmäliikunnan ohjaustausta näkyy taitavana ryhmän hallintana sekä kannustavana ja tsemppaavana koulutusotteena. Tällä hetkellä Meri-Sisko työskentelee liikuntakeskuksen personal trainer -vastaavana sekä liikunta-alan yrittäjänä. Lisäksi hän ohjaa ryhmäliikuntaa lihaskuntotunneista nyrkkeilyyn ja valmennan yrityksensä kautta työyhteisöjä sekä yksilöasiakkaita.

Meri-Siskon koulutusfilosofia pohjautuu pitkälti innostamiseen ja vahvistamiseen, siis oppimishalun kasvattamiseen ja omiin kykyihin uskon vahvistamiseen. Meri-Siskon mukaan oppiminen onkin dialogisuutta ja uuden muokkaamista osaksi vanhaa. Oppiminen on oman itsensä kriittistä reflektointia ja tiedon kokemukseen soveltamista. Jokainen meistä pystyy ja osaa kunhan löytää oikeat keinot ja halun kehittyä.