Timo Haikarainen

Timo on koulutukseltaan liikuntabiologi (LitM) ja hän omaa myös 4 vuoden kokemuksen liikunta- ja terveystieteen tutkimuksissa työskentelystä. Tämän vahvan teoriapohjan Timo yhdistää Suomen laajimpaan kokemukseen käytännön PT-työstä. Hän on 18 vuoden valmennusuransa aikana vetänyt lähes 26 000 face-to-face pt-valmennuskertaa. Pitkästä yrittäjäurastaan, kirjoistaan, luennoistaan tai koulutustyöstään huolimatta hän viettää edelleen suurimman osan työajastaan ”kädet savessa salilla”, valmentaen ympäri Suomen hänen luokseen saapuvia asiakkaita askeettisessa, mutta tunnelmallisessa ”sali-luolassaan” Jyväskylässä.

Timo on niittänyt mainetta erittäin monipuolisena tulosten tekijänä, sillä hänen ”hoivassaan” suorituskykyään, kehonkoostumustaan ja terveysmuuttujiansa täysin uudelle tasolle vievät hyvin erilaiset treenaajat huippu- ja ammattiurheilijoista erittäin heikkokuntoisiin aloittelijoihin. Timo kertoo, mistä tämä monipuolisuus johtuu: ”Kun aloitin PT:nä, ala oli Suomessa niin nuori ja pieni että oli pakko tehdä työtä äärimmäisen monipuolisen asiakaskunnan kanssa. Tämän taustan kautta uskon, että pystyn tarjoamaan erittäin paljon myös hiljaista tietoa opiskelijoille. Olen saanut alalta paljon, ja parasta on se, kun pystyn antamaan opiskelijoille takaisin – esimerkiksi Sinulle!”.

Kouluttajana Timo muuttaa uusimman, monimutkaisenkin tieteellisen tiedon käytännön sovellutuksiksi, joilla voit alkaa heti tekemään parempia tuloksia omassa tai asiakkaasi treenissä. Vaativanakin kouluttajana tunnettu Timo on kuitenkin huumorintajuinen, helposti lähestyttävä ja empaattinen tyyppi, sillä ilman näitä taitoja ei PT-kentällä pärjää. 11 vuoden koulutus- ja luennointikokemus on koulinut Timosta ammattitason esiintyjän ja Timo koulutusten kohokohtia ovat valtavasta asiakaskokemus-pankista kumpuavat tarinat sekä esimerkit, joilla teoreettisinkin koulutustieto muuttuu heti eläväksi ja innostavaksi tiedonjyväksi.