Tuomas Rytkönen

Tuomas Rytkönen on voimaharjoitteluun erikoistunut valmennus- ja testausopin maisteri, joka työskentelee fysiikkavalmentajana, kouluttajana ja asiantuntijana. Parhaan tutkimustiedon yhdistäminen käytännön valmennukseen on Tuomaksen suuri intohimo. Tuomaksen voimavalmennuksessa tulokset ovat usein järisyttävän kovia. Esimerkiksi 22 vuotta voimanostoa harrastaneen 66 kilon sarjan voimanostajan yhteistulos parani 40 kiloa ensimmäisen kolmen kuukauden aikana fysiikkavalmennus yritys Athletican valmennuksessa. Tuomas on valmentanut paljon niin kuntoilijoita kuin kilpaurheilijoita. Leuanvedon SM-mitalisteja on tullut Tuomaksen valmennustallista kasapäin.

Myös Tuomas itse on intohimoinen voimailija ja meriittilistaan kuuluu mm. lukuisia Suomen mestaruuksia ja SE-tuloksia kilpaleuanvedosta. Tämän esittelyn kirjoittamisen aikaan ennätyksiä ovat mm. 96 kilon lisäpainoleuanveto, 272,5 kilon maastaveto, 160 kilon penkkipunnerrus, pistoolikyykky 70 kilon lisäpainolla molemmilla jaloilla, ihmislippu, etuvaaka ja takavaaka noin 100 kilon elopainolla.

Tuomaksen ammattitaitoon luottavat useat suomalaiset NHL-jääkiekkoilijat, Suomen Yleisurheilumaajoukkue sekä kymmenet muut erilajien urheilijat.