Kolmen kerroksen banaanipiiras - Fuelfood

Miltä kuulostaisi ruoka, joka on nopea valmistaa, ravitsee kunnolla ja on tehty simppeleistä raaka-aineista? Juurikin tätä tarjoilee Hanna Skyttä uudessa kirjassaan Fuelfood. Kirja on täynnä herkullisia reseptejä, niin suolaisia kuin makeitakin. Tässä esimakua kirjasta, eli ihanan banaanipiiraan ohje!

Mitä on Fuelfood?

Fuelfood on mahdollisimman luonnollisista ja runsaasti ravinteita sisältävistä raaka-aineksista ja yksinkertaisesti valmistettua ruokaa, jonka keho osaa parhaiten hyödyntää. Monille viljat ja maitotuotteet aiheuttavat yliherkkyysoireita, tai hidastavat suoliston toimintaa, jonka vuoksi Fuelfood-resepteissä olen pyrkinyt käyttämään mahdollisimman vähän vilja- ja maitotuotteita. Näin Fuelfood sulaa ja imeytyy elimistössä nopeasti. Gluteenipitoisten viljojen ja maitotuotteiden sekä sokerin olen korvannut suurimassa osassa reseptejä sellaisilla ruoka-aineille, joilla on todettu olevan erityisen hyviä vaikutuksia kestävyyteen, rasvanpolttoon, voimakkuuteen ja lihasten kehittymiseen sekä psyykkiseen että fyysiseen suorituyskykyyn. Näin Fuelfood myös energisoi nopeasti niin mieltä kuin kehoakin tai tarvittaessa palauttaa kropan vikkelästi esimerkiksi rankan treenin jälkeen. Lisäksi Fuelfood on tietenkin nopeaa valmistaa – terveellisen ja maistuvan ruuan ei tarvitse olla otsatukan kampaamista tai välipala-automaatin käyttämistä vaikeampaa.

Kolmen kerroksen banaanipiiras

Kolmen kerroksen banaanipiiras

Banaania, raakasuklaata ja kauraa – kolme ruoka-ainetta, jotka sisältävät hermostoa rauhoittavaa tryptofaania, ja lisäksi raakakaakao on yksi parhaimmista magnesiumin lähteistä, joka auttaa myös lihaksistoa rentoutumaan. Banaanipiiras voi vaikuttaa monivaiheiselta tehdä, mutta sen tekemistä nopeuttaa valmistusta-pa – myöskään pohjaa ei tarvitse paistaa uunissa, joten koko piiras syntyy vain sekoittamalla aineksia yhteen ja kiehauttamalla päälle ihana kookoskiisseli.

Pohja

140 g mantelijauhoja1 ½ dl kaurajauhoja4 rkl kookosöljyä4 rkl sokeritonta tai tavallista vaahterasiirappiaripaus suolaa1 ½ dl (50 g) kaurahiutaleita

Suklaakerros

50 g raakasuklaata

Banaanitäyte

2 banaania

Kookoskiisseli

3 dl kookosmaitoa2 rkl agar agar -hiutaleita*4 kananmunan keltuaista1 rkl erytritolia3 rkl kaseiiniproteiinia, vanilja2 rkl kookosöljyä sulatettuna1 tl psyllium-jauhetta (ei hiutaleita)*) Voit korvata agar agar -hiutaleet 1 tl liivatejauhetta

Koristeluun

kuivattuja banaanilastujakookoshiutaleitahampunsiemeniäsyötäviä kukkia

Valmistus

Valmista ensin pohja. Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen kaurahiutaleita lukuun ottamatta. Soseuta ainekset hiekkamaiseksi massaksi. Lisää lopuksi kaurahiutaleet, ja sekoita, mutta pyri jättämään taikina rouheiseksi.

Kaurainen pohja on valmis käytettäväksi ilman paistamista. Mikäli et käytä piiraspohjaa heti ,säilytä se jääkaapissa.

Paloittele raakasuklaa mikronkestävään astiaan ja kuumenna 600W noin minuutti. Tarkkaile välillä, ettei suklaa pala. Mikäli suklaa ei vielä ole kokonaan sulanut, kuumenna vielä 10 sekunnin erissä, välillä suklaata tarkkaillen, kunnes se on kokonaan sulanut.

Kaada suklaa pohjan päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Viipaloi banaanit noin ½ cm siivuiksi.

Ota pohja jääkaapista ja painele banaanisiivut suklaan pinnalle.

Valmista kookoskiisseli. Laita kookosmaito ja agar agar -hiutaleet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes agar agar -hiutaleet ovat kokonaan liuenneet kookosmaitoon, noin 10 minuutin ajan. Lisää keltuaiset ja sekoita voimakkaasti, jottei ne jää kokkareiseksi.

Anna seoksen vielä kypsentyä muutaman minuutin ajan, koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetken. Lisää hieman jäähtyneen seoksen joukkoon kaseiiniproteiinijauhe, sulatettu kookosöljy sekä psylliumjauhe ja sekoita hyvin sekaisin.

Kaada kiisseli banaanien päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Lisää herkullisia Fuelfood reseptejä löydät Hanna Skytän kirjasta. Tilaa omaksi tästä!

Edellinen
Edellinen

Uintitekniikoiden perusteet - vapaauinti

Seuraava
Seuraava

Onko minusta personal traineriksi?