Käsittelyssä PT-alan kasvunäkymiä tukevia tutkimustuloksia

Kirjoitimme viime vuonna ilmestyneessä personal training 2018 -katsauksessamme, että personal training on tänä päivänä suositumpaa kuin koskaan. Viittasimme tällä Taloustutkimuksen toteuttamaan raporttiin, jonka mukaan joka kolmas suomalainen työikäinen on kiinnostunut tai erittäin kiinnostunut personal trainerin -palveluista ja valmis käyttämään niiden hankkimiseen 600–1800 euroa vuodessa.

Voit lukea lisää taloustutkimuksen taannoisesta raportista tästä linkistä.

Personal training -alan kehittymisen hidastumisesta ei ole näkynyt merkkejä vuoden 2019 alkupuoliskolla. Olemme sen sijaan saaneet vastaanottaa signaaleja kasvumahdollisuuksista sekä kentältä, että lukea niistä eri tahojen julkaisemista raporteista. Etenkin liikunta- ja kuntokeskuksilla näyttää edelleen olevan potentiaalia kasvattaa palveluliiketoimintaansa valtavasti. Ne ovat myös personal trainereiden suurimpia työllistäjiä, joten personal training -palvelut eri muodoissaan tulevat olemaan lähitulevaisuudessa entistäkin tärkeämpi osa keskusten palveluvalikoimaa.

Pienryhmävalmennuksen suosio jatkaa kasvuaan

EuropeActiven tuottamasta Personal training in Europe -tutkimusraportista selviää, että vaikka perinteinen 1-1 personal trainer -palvelu on edelleen ylivoimaisesti suosituin palvelumuoto, kasvaa pienryhmäharjoittelun suosio jatkuvasti. Kahden hengen parivalmennukset ja 6-8 hengen pienryhmäharjoittelu tarjoavat asiakkaille edullisemman vaihtoehdon päästä mukaan personal trainerin valmennuksen ja ohjelmoidun harjoittelun pariin. Samalla se tuottaa personal trainerille parempaa tulovirtaa per valmennustunti. Personal trainer -palveluiden piirissä olevat kuntokeskuksen jäsenet myös sitoutuvat keskukseen pidemmäksi ajaksi, kuin ne, jotka eivät personal trainerin palveluita ole hyödyntäneet.

EuropeActiven raportin mukaan 30-49 vuotiaat henkilöt kattavat yli 55 % personal trainereiden asiakkuuksista. Tätä tietoa on mielenkiintoista verrata Les Millsin tutkimuksen tuottamaan tietoon, jonka mukaan yli puolet uusista kunto- ja liikuntakeskusten asiakkaista ovat alle 30 vuotiaita. Kyseisestä asiakassegmentistä voidaankin ennustaa lähitulevaisuudessa merkittävää kasvua myös personal training –palveluille mutta heille tulee pystyä tarjoamaan myös uusia palveluja.

Les Millsin tuottaman Global consumer fitness survey -tutkimuksen mukaan Suomessa on väestötasolla pohjoismaista eniten henkilöitä (32 %), jotka eivät ole koskaan olleet minkään liikunta- tai kuntokeskuksen jäsenenä, joten potentiaali kasvuun on tästäkin näkökulmasta valtava.

Kuntosaliharrastus on kaikenikäisten suosikki

Toukokuun lopussa julkistettiin tulokset tutkimuksesta nimeltä Aikuisväestön liikunnan harrastaminen, vapaaehtoistyö ja osallistuminen 2018. Tutkimusraportista on mahdollista muodostaa selkeä kuva suomalaisten liikuntatottumuksista. Siitä selviää esimerkiksi se, että noin 82 % suomalaisesta aikuisväestöstä on harrastanut liikuntaa, urheilua, kuntoilua tai ulkoilua viimeisen vuoden aikana.

Noin 40 % väestöstä harkitsee aloittavansa yhden tai useamman uuden liikunnallisen harrastuksen seuraavan vuoden aikana. Väestötasolla suosituimmaksi uudeksi lajiksi on noussut kuntosaliharjoittelu kaikissa eri ikäryhmissä.

Kuntosaliharjoittelun aloittaminen personal trainerin ohjauksessa on suositeltavaa paitsi harjoittelun turvallisuuden, myös sen tuloksekkuuden kannalta. Tiedelehti Journal of Strength and Conditioning Research julkaisi tammikuussa 2014 tutkimuksen, jossa selvitettiin millaisen hyödyn asiakas saa personal trainerin ohjauksesta. Tutkimus osoitti selkeästi sen, että kuntosaliharjoittelu koulutetun personal trainerin ohjaamana, toimivaksi osoitetun harjoitusohjelman avulla, tuo merkitsevästi paremmat (lihasmassan hankinnassa, rasva-%:n pudottamisessa sekä voiman hankinnassa) tulokset, verrattuna omatoimiseen harjoitteluun.

Kaikki merkit viittaavatkin siihen, että personal training –ala jatkaa voimakasta kasvuaan myös tulevina vuosina. Sen pariin löytää uusia asiakassegmenttejä, jotka tulee osata ottaa huomioon palveluita räätälöitäessä ja konseptoitaessa. Kuntosaliharjoittelun kasvupotentiaali näyttää sekin valtavalta. Uskommekin, että erilaisten kuntosaliharjoittelun startti-, klinikka- ja pienryhmävalmennuspalveluiden kysyntä kasvaa lähitulevaisuudessa kohisten. Nyt onkin oikea aika valmistautua syksyyn kouluttautumalla/ omaa osaamista kehittämällä, omia tuotteitaan konseptoimalla sekä liikunnan ilosanomaa levittämällä.

Edellinen
Edellinen

Onko diabeteksen peruuttaminen mahdollista?

Seuraava
Seuraava

Syöminen kuin riippuvuusongelma