Kaisa WallinheimoSamana vuonna, kun itsenäinen Suomi täytti 60 vuotta, sain oman ensimmäisen valmentajani. Siitä tähän päivään asti minulla on joko ollut valmentaja tai olen itse toiminut valmentajana. Mielenmaisemaani on aina ollut vahvasti urheilukenttä, joka kuvaa minulle jatkuvaa matkaa, päämäärätietoisuutta ja ennen kaikkea intohimoa. Olen kiertänyt ja kuluttanut kenttiä vuosikymmeniä ensin kilpaurheilijana, sitten liikunnan opettajana ja valmentajana. Tämä kenttäajatus on säilynyt ajatuksellisesti mukana, haluna pitää oppilaat ja valmennettavat mukana jatkuvalla hyvinvoinnin radalla.

Nykyisiin hyvinvointivalmennuksiin olen pyrkinyt sisällyttämään mahdollisimman paljon urheilija- ja valmentajapolun oppeja ja pedagogisten haasteiden, epäonnistumisten ja onnistumisten kokemuksia. Edelleenkin joka päivä valmentajana koen oppivani jotain uutta. Jokaisena työvuotenani liikunnan ja terveystiedon opettajana olen ammentanut lisää oppia erilaisten ihmisten auttamiseksi.

Personal training merkitsee minulle opetustyön tavoin ensisijaisesti ihmisen kohtaamista ja kuuntelua. Urheilussa opittu matkan kulkeminen on päämärän lisäksi tärkeää. Vielä tärkeämpää on lähteä liikkeelle siitä kohtaa, missä kulloinkin on. Urheilu ja opettajuus ovat konkretisoineet sen, että valmennuksen ja ohjauksen tulee mahdollisuuksien mukaan olla voimavaralähtöistä, motivoivaa ja riittävän yksilöllistä.

Opettajana olen nähnyt selkeästi, mitä nuorten hyvinvoinnille on tapahtunut reilun 20 vuoden aikana. Sama ilmiö on tullut vastaan urheilijoiden ja kuntoilijoiden valmennuksessa. Nykyään kehonhuolto pitää tehdä, kun se aiemmin tuli monipuolisen arkiliikkumisen kautta. Kiire, päivittäinen psyykkinen kuorma ja lisääntynyt istuminen näkyvät uupumuksena ja uudenlaisina tuki- ja liikuntaelinongelmina. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ajatus ja sen kokonaisuuden ymmärtäminen ovat nyt ja tulevaisuudessa entistä tärkeämpiä.

Hyvinvointi on paljolti tekemisen ja levon vuoropuhelua. Oman kehon kuuntelu on monille entistä vaikeampaa, johon personal training antaa työkaluja. Vuodet valmentajana ovat vahvistaneet haluni yhdistää terveys ja hyvinvointi, jakaa hyvinvoinnin ilosanomaa ja saada liikennevaloissa mitattuna oranssit ja oranssiin luisuvat ihmiset ottamaan koppia omasta hyvinvoinnistaan. Hyvinvointi kuuluu meille kaikille!

Kaisa Wallinheimo
Valmennuspäällikkö LeWell oy

Lue 99 muuta inspiroivaa tarinaa personal trainingista ja unelmaduunista osoitteessa www.trainer4you.fi/100tarinaa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here