Tiesitkö, että noin kolmasosa personal trainereista on alanvaihtajia? Tyypillisesti alanvaihtoa aletaan harkitsemaan 30-40 vuoden iässä tai työelämästä olevan tauon aikana, kuten äitiyslomalla. Nämä ovat hetkiä, kun nykyistä työuraa tarkastellaan uudessa valossa ja usein työn merkityksellisyyden arvostus kasvaa. Liikunta-alalta haetaan nimenomaan tätä tunnetta, halu auttaa muita ja tehdä hyvää on yksi suurimmista motivaatioista kouluttautua personal traineiksi.
Alanvaihtoon liitty aina myös riskin tunne, onhan edessä suuri muutos ja hyppy tutusta ja turvallisesta kohti uutta ja jännittävää. Siksi kokosimme 7 yleisintä alanvaihtoon liittyvää ennakkoluuloa, joihin moni törmää.



Personal traineriksi voit opiskella päivätyösi ohella. Opintoihin kuuluu harjoitusasiakkuus, josta saat hyvän maistiaisen personal trainerin ammatista. Se antaa suuntaviivoja jatkoon. Valmistuttuasi voit hyvin jatkaa sivutoimisena personal trainerina ja määrittää itse vapaasti, montako asiakasta pidät valmennussuhteessa kerrallaan. Mikäli ala vie mennessään, voit myöhemmin siirtyä täysipäiväiseksi personal traineriksi. Näin ollen varsinaista riskiä ei ole – sinun ei tarvitse suin päin loikata kohti tuntematonta. Voit säilyttää vakityösi personal trainingin rinnalla niin pitkään kuin sopivalta tuntuu.
Lue myös alanvaihtajille tarkoitettu kattava opas.
Yksi esimerkki löytyy tästä laskelmasta.
Mikäli haluat, voit maksaa koulutuksen jopa 36 kuukausierässä. Lue lisää täältä tai kysy chatissa.
Tänä päivänä meillä on vapaus toteuttaa itseämme paremmin kuin todennäköisesti koskaan aikaisemmin. Moni kelluu läpi elämänsä hyväksyen sen mitä elämä antaa, vaikka otettavana olisi paljon enemmän. Kun unelma on perusteltu itselle, myös muiden on helppo hyväksyä se. Keskustele, pohdi, perustele ja tartu tilaisuuteen!



Personal training -asiakaskunta on monipuolistunut hurjasti parissa vuosikymmenessä. Kokemuksemme mukaan ihmiset valitsevat valmentajakseen personal trainerin, johon voivat jollain tapaa samaistua. Esimerkiksi samankaltainen elämäntilanne tai elämänkokemus antaa hyvät eväät hedelmälliselle valmennukselle. Menestyvä personal trainer pelaa omilla vahvuuksillaan ja valitsee kohderyhmän, joka on itselle mielekäs. Erikoistuminen ja erottautuminen helpottavat oman asiakaskunnan löytymistä. Miksi et siis erottautuisi esimerkiksi viisikymppisten personal trainerina jollain tietyllä kärjellä? Kentälle tarvitaan kaiken ikäisiä ja eri taustoista tulevia personal trainereita. Ikä ei ole este. Suomessa iäkkäin personal trainer taitaa olla lähemmäs 70-vuotias Pentti Mikkonen. Hänen personal trainer -uransa alkoi pitkästi yli 60-vuotiaana ja töitä on nimenomaan entisiin nuoriin keskittyneenä personal trainerina enemmän kuin hän ehtii tekemään.
Koulutuksesta saat tarvittavat taidot personal trainerina toimimiseen. Tämän jälkeen voit erikoistua johonkin sinua lähellä olevaan aihealueeseen, kuten esimerkiksi voimavalmennukseen, psyykkiseen valmennukseen, terveysvalmennukseen tai vaikkapa ravintovalmen-nukseen. Löydät varmasti oman juttusi. Loppu on sinusta kiinni, miten erinomaiseksi haluat kehittyä?
Harkitset hyppäystä liikunta-alalle? Tiesitkö, että noin kolmasosa personal trainereista siirtyy valmennustehtäviin muulta alalta? Et siis todellakaan ole harkintasi kanssa yksin. Siksi olemme koonneet oppaan, joka auttaa sinua pohtimaan päätöstäsi ja tutustumaan liikunta-alan mahdollisuuksiin.