Kuntokeskusten asiakkailla on ongelma. Sopivimman personal trainerin valinta on vaikeaa tai lähes mahdotonta! Vaikka kuntokeskuksen seinälle on koottu tyylikäs kuvakollaasi talon personal trainer –tiimistä ja koulutustaustoista, ei sopivimman henkilön valinta pelkän hymyn tai pohjakoulutuksen pohjilta ole kovinkaan helppoa. Toimivin ratkaisu ongelmaan on PT –tiimin jäsenten erikoistuminen toisistaan poikkeaviin ja toisiaan tukeviin erityisosaamisalueisiin, kuten ravintovalmennukseen, voimavalmennukseen, psyykkiseen valmennukseen, seniorivalmennukseen, elintapavalmennukseen tai lasten ja nuorten valmentamiseen. Jos asiakas ei nimittäin löydä etsimäänsä, ei ongelma ole enää ainoastaan hänen päänvaivansa, vaan myös sinunkin ongelmasi.

Runsaus ei helpota valintaa

Moni kuntokeskus on jalostanut pelkkää PT-kuvakollaasia selvästi pidemmälle. Kunkin personal trainerin kuvan, nimen ja pohjakoulutuksen alle on listattu pitkä litanja erilaisia erityisosaamisalueita. Listalta löytyvät lähes poikkeuksetta seuraavat spesialiteetit: Painonhallintavalmennus, elintapaneuvonta, fysiikkavalmennus, toiminnallinen harjoittelu, kuntoutus, kehonpainotreeni jne. Hienoja erityispiirteitä kaikki, mutta ongelma vain syvenee. Kun samaiset erityisosaamisalueet löytyvät eri järjestyksessä lähes identtisesti jokaisen valmentajan kuvan alta, voit olla varma, että valinnanvaikeus ja hämmennys vain syvenevät.

Miltä kuulostaisi kuntokeskuksen personal trainer –tiimi, jossa olisi omat täydennyskoulutetut spesialistit voimavalmennukseen, ravintovalmennukseen, psyykkiseen valmennukseen sekä elintapavalmennukseen? Lisäisikö se PT –tiiminne uskottavuutta, kysyntää, tiimityön mahdollisuuksia ja personal trainereiden innostusta sekä itseluottamusta asiakastyötä kohtaan? Mitä luulet, lisäisikö se PT –palveluiden kysyntää, helpottaisiko se ostamista ja sitouttaisiko jatkokoulutusten tukeminen personal trainereita työnantajaansa? Tekisikö se kuntokeskuksesta entistä houkuttelevamman työpaikan PT:ille?

Henkilökohtaisesti uskon ja koen, että kaksi merkittävintä pullonkaulaa kuntokeskusten personal training –liiketoiminnassa ovat PT:iden asenne ja osaaminen myyntityöhön sekä erikoistumisen puute eli kaikille kaikkea –asetelman aiheuttamat ongelmat. Juuri tästä syystä olemme lanseeranneet viime syksynä Trainer4You jatkokoulutustuoteperheen sekä kouluttajamme Sami Hurmeen tuotteistaman myyntikoulutuksen personal trainereille.

Valjasta koko PT –tiimi asiakkaan hyödyksi

Kun vielä lähimenneisyydessä urheiijatiimiä valmensi lähes poikkeuksetta yksi tai muutama valmentaja, on trendi huippuvalmennuksessa nykyisin lähes päinvastainen. Lahjakkaimpien urheilijoiden ympärille pyritäänkin kokoamaan kokonainen tiimi oman alansa huippuosaajia. Miksei samaa trendiä voisi hyödyntää myös personal trainingissa? Miksei asiakkaan ympärille voisi koota omiin vahvuuksiinsa ja mielenkiinnon kohteisiinsa erikoistunutta PT –tiimiä?

Tutustu Trainer4Youn jatkokoulutusvalikoimaan ja ota yhteyttä kysyäksesi tarjous omalle PT -tiimillesi!

Sen lisäksi, että asiakas saa osaavampaa ja parempaa palvelua syvemmin spesialiteettiinsa perehtyneeltä personal trainerilta, poistaa jatkokouluttaminen kentältä kilpailua, kun asiakas on helpompi ohjata asiaan parhaiten vihkiytyneen personal trainerin pakeille. Lisäksi erikoistuminen avaa täysin uudet mahdollisuudet personal trainereiden väliseen yhteistyöhön, joka voi parhaimmillaan toimia kuntokeskuksessa juuri mainitsemallani tavalla: asiakas saa palvelua omalta, hänen tavoitteisiinsa erikoistuneelta PT:ltä, joka konsultoi ja hyödyntää valmennuksessa muuta tiimiä, joka paikkaa vahvuuksillaan kyseisin PT:n heikkouksia.

Edellinen idea voisi konkretisoitua hyvin esimerkiksi pienryhmävalmennustuotteessa, jossa jokainen alansa erikoisosaaja; psyykkiseen valmennukseen, terveysvalmennukseen, ravintovalmennukseen ja voimavalmennukseen jatkokouluttautunut personal trainer vetäisi omat osuutensa asiakkaiden liekittämiseksi sekä parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Mitä personal trainer/kuntokeskus hyötyy jatkokoulutuksista?

Personal training on monen liikunnallisen, dynaamisen ja eteenpäin pyrkivän henkilön unelmaduuni. Työllistyttyään kuntokeskukseen henkilö pääseekin toteuttamaan arvomaailmaansa ja liikunnallista elämäntapaansa tukevaa, merkitykselliseksi koettua työtä. Tavoitteellisuus ja itsensä kehittämisen tarve saavat kuitenkin monet parhaista työntekijöistä hakeutumaan muiden alojen jatko-opintojen tai töiden pariin, mikäli työnantaja ei tue tai arvosta oman alansa.

Jatkokouluttautuminen tarjoaakin personal trainerille mahdollisuuden kasvaa, kehittyä ja keskittyä omiin intohimoin sekä mielenkiinnon kohteisiin sekä kohdistaa palvelunsa haluamalleen asiakassegmentille. Jatkokouluttautuminen tarjoaa kuntokeskukselle myös perustellun mahdollisuuden palveluidensa hinnan tarkistamiseen ylöspäin. Olenkin ehdottomasti sitä mieltä, että kokemuksen, jatkokouluttautumisen sekä kysynnän pitäisi näkyä personal trainereiden palveluiden hinnoittelussa siten, että kokemus ja osaaminen näkyvät hintalapussa erikoistuneen personal trainerin eduksi.

Tutustu Trainer4Youn jatkokoulutusvalikoimaan ja ota yhteyttä kysyäksesi tarjous omalle PT -tiimillesi!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here