“Usko itseesi ja ole rohkeasti sellainen kuin olet.” Tämä on Meri Turusen viesti kaikille nuorille naisille. Tämän opin mukaan Meri on itsekin elänyt ja se on johtanut vain hyviin asioihin. Rovaniemeltä kotoisin oleva 21 -vuotias pirteä ja eloisa nainen on juuri taistellut tiensä Fitnessmalli 2017 -kilpailun voittoon. Meri kuvailee kulkemaansa matkaa ei-niin-helpoksi eikä ainakaan itsestäänselväksi. Hän on ylpeä erilaisesta taustastaan, lappilaisuudestaan sekä harrastuksestaan kansantanssista. Ja syytä onkin, Meri on nimittäin polkan suomenmestari.

Tänä vuonna Fitnessmalli -kisan voittaja sai palkinnoksi Trainer4You Personal trainer koulutuksen. Alla Merin ajatuksia koulutuksesta, kilpailusta ja siinä suuressa roolissa olleesta sosiaalisen median käytöstä.

Fitnessmalli 2017 -kilpailu

Fitnessmalli 2017 kilpailun omistus siirtyi viime vuonna Nina Sarjolahdelle ja Emmi Lehtomaalle. Naiset uudistivat kisan luonnetta pois ulkonäkökeskeisestä arvostelusta kohti enemmänkin tavoitetta löytää inspiroiva somevaikuttaja. 10 finalistia valittiin toukokuussa ja voittaja valittiin lokakuussa I love me -messuilla. Tämän puolivuotisen taipaleen aikana finalistit pääsivät opettelemaan mm. median kanssa toimimista, oman somepersoonan hiomista, yhteistyötehtävien toteutusta sekä esiintymistaitoja. Finaalissa messuilla kerättiin tänä vuonna pisteitä eri osa-alueista, joita olivat mm. blogin suosio, median arviointi sekä yleisöäänestys ja yhteistyökumppaneiden arviointi.

“Uuden ajan Fitnessmalli -kilpailussa etsitään uutta inspiroivaa sometähteä ja mediapersoonaa hyvinvointialalle, joka pystyy vaikuttamaan näkyvästi terveellisten elämäntapojen ja hyvien arvojen puolesta.” Kertovat Nina ja Emmi.

Lapin tyttö taisteli tiensä voittoon tiukassa kisassa

Voitto ei tullut Merille annettuna. Työtä on tehty puoli vuotta todella paljon. Finaali pidettiin 21.10. I love me -messuilla ja tiukalla äänierolla voiton vei Meri Turunen.

“Olen todella iloinen ja ylpeä voitosta! Tämä projekti on opettanut minulle kaiken muun ohella erityisesti ajanhallintaa. Kisa on sisältänyt paljon erilaisia tehtäviä, kuten esimerkiksi yhteistyökumppaneille toteutettuja sometehtäviä. Kaikki kisaan liittyvä on ollut ns. extraa omien töiden päälle. Kalenteroinnin taidon merkitys on todellakin korostunut!” Naurahtaa Meri pirteänä. “Samalla myös vapaa-ajan merkitys on kasvanut”, hän lisää.

Yrittäjyys vei huomaamatta mennessään

“Ennen tämän kisan alkua en voinut kuvitellakaan toimivani yrittäjänä. Nyt kun olen puoli vuotta toiminut erilaisten projektien parissa ja hommat ovat sujuneet hyvin, olen päättänyt laittaa toiminimen pystyyn. Koen, että Fitnessmalli kilpailu on kasvattanut minut yrittäjyyteen.” Meri hymyilee tyytyväisenä.

Merin haaveissa on tulevaisuudessa toimia täysipäiväisenä personal trainerina, joten yrittäjyys on tätäkin ajatellen hyvä ratkaisu. Haaveen toteutuksen Meri pääsi laittamaan alueilleen marraskuussa alkaneessa personal trainer -koulutuksessa.

PT-koulutus paras palkinto

Fitnessmallikisan voittaja sai tänä vuonna Trainer4You Personal trainer koulutuksen. Meri aloittikin opinnot heti kun mahdollista, marraskuussa alkaneessa ryhmässä Oulussa. “PT-koulutus oli ehdottomasti paras palkinto tästä kisasta. Olen todella innoissani opintojen alkamisesta! On mukava päästä tapaamaan muita opiskelijoita sekä ammattitaitoiset kouluttajat. Pidän ajatuksesta, että pääsen oppimaan osaavilta ihmisiltä. Kenenkään ei pitäisi kerryttää tietämystään vain netissä olevista lähteistä.”

Some hallussa

Meriä seuraa Instagramissa yli 40 000 ihmistä ja hänen blogiaan luetaan ahkerasti. Koko valtava seuraajamäärä on kertynyt 4 vuoden aikana. “Huomasin sovelluksen siskoltani ja halusin alusta asti panostaa julkasuhini, koska näin sovelluksen luomat mahdollisuudet. Aloin luoda profiilistani ammattimaisempaa tarkalleen ottaen vuosi sitten, kun tulin ulkomailta takaisin Suomeen. En kuitenkaan liittynyt Instagramiin vain siksi, että siellä ovat kaikki muutkin, vaan minulle oli alusta asti selvää, että haluan rakentaa laadukkaan profiilin ja jakaa sitä kautta muutakin kuin vain nättejä kuvia.”

Meri Turunen

“En käytä mitään kikkoja seuraajamäärän kasvattamiseen eivätkä suuret luvut ole minulle mikään tavoite. Sen sijaan on ollut hieno huomata, että kuvani ja kerrottavani kiinnostavat ihmisiä ja seuraajajoukko on kasvanut sitä myötä valtavasti.”

“Vinkkinä kaikille somea aloitteleville henkilöille haluan sanoa, että ihan aluksi kannattaa miettiä, teetkö somea itsellesi vai seuraajillesi. Itse päätin alusta alkaen tehdä kaiken seuraajilleni, joten kohderyhmän valinta ja sen tunteminen ovat kulmakiviä onnistumisen kannalta. On ymmärrettävä, kenelle julkaisuja tekee. Sen lisäksi on mietittävä, mitä kanavallaan haluaa tuoda esiin. Itselleni tämä on lappilaisuus, luonto sekä luottamus itseensä ja omaan tekemiseen. Kauniiden kuvien lisäksi haluan jakaa seuraajilleni tietoa.”

Merillä on kaksi sanomaa, joita hän haluaa tuoda esiin: “Haluan kannustaa seuraajiani uskomaan itseensä ja unelmiinsa sekä olemaan rohkeasti oma itsensä. Minä olen elänyt tämän ohjeen mukaan ja se on tuottanut tulosta. Olen ylpeä siitä, että lapin tyttönä pärjään valtakunnallisessa kilpailussa. Olen myös ylpeä erilaisesta harrastustaustastani kansantanssien parissa.”

Seuraa Merin blogia osoitteessa www.fitnessmalli.fi/mertsi
Meriä voit seurata Instagramissa nimellä @mertsi_

Meri Turunen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here