Jussi Jaurola kiinnostui ravitsemuksesta, kun hän sairastui vatsahaavaan 20-vuotiaana. Tie vei Trainer4You Ravintovalmentaja -koulutukseen. Sitä ennen mies oli ehtinyt tehdä jo pitkän uran IT-alalla sekä toimia liikunta-alalla oman yrityksensä nimissä.

Kiinnostus ravitsemuksesta heräsi sairastuessa

Jussi kiinnostui urheilusta jo lapsena. Satakunnasta kotoisin olevan miehen nuoruusvuodet vierähtivät jääkiekon parissa, aivan kuten monella muullakin rannikkoseudulta kotoisin olevalla. Tätä nykyä 32-vuotias mies asuu pk-seudulla. Jaurolan perheeseen kuuluu vaimo ja toukokuussa syntynyt tytär.

Jussin kiinnostus ravitsemusta kohtaan heräsi parikymppisenä, kun hän törmäsi omiin terveysongelmiin. Täysi-ikäisyyteen tultaessa muut mielenkiinnot ajoivat jääkiekon ja terveellisten elintapojen edelle – ja se alkoi näkyä.

“Kun täytin 18 vuotta, oli kiinnostus ihan muussa kuin liikunnassa, ravinnossa ja terveydessä. Sainkin aika pian huomata, miten huonoon kuntoon päädyin. Minua vaivasi sietämätön väsymys, mahani oli jatkuvasti kipeä ja aamupalan jälkeen oli vaikeuksia olla oksentamatta”, Jussi kertoo.

Lopulta hän hakeutui lääkärille. Kävi ilmi, että Jussi oli ”kehittänyt itselleen” vatsahaavan jo 20-vuotiaana.

Sairaus oli puhutteleva, ja omia arvoja oli pakko puntaroida uudelleen. Liikunta ja terveys alkoivatkin jälleen kiinnostaa.

Samalla kiinnostus heräsi myös terveyttä edistävää ruokavaliota kohtaan. Opiskelu alkoi Ravitsemustiede-kirjan lueskelusta ja eteni ravitsemustieteen yliopisto-opintoihin. Oppia ammennettiin myös Institute of Integrative Nutritionista ja Precision Nutritionin kursseista. Samalla Jussi kouluttautui personal traineriksi.

Trainer4You:n ravintovalmentajakoulutukseen Jussi törmäsi vuonna 2011 sattumalta nettiä surffaillessaan.

“Tarkastelin sisältöä ja totesin sen olevan hyvin mielenkiintoista. Laitoin postia Mikolle asiasta ja aloitin heti seuraavassa koulutusputkessa opiskelut. Koulutus tarjosi erittäin hyvin rahalle vastinetta ja paljon sellaisia näkemyksiä, joista olen saanut myöhemmin hyviä oivalluksia, nykyinen ravintovalmentaja sanoo tyytyväisenä.”

Monipuolista liiketoimintaa

Jussi on tehnyt pitkän uran IT-alalla, mutta haaveet ovat aina pyörineet oman yrityksen ympärillä. Vuonna 2011 Jussi kääri hihat, ja polkaisi oman liikunta-alan toiminnan käyntiin nimellä Tabata Sports & Consulting.

“Se, että voisi kasvattaa ja kehittää omasta yrityksestään sellaisen kuin haluaa olisi hienoa”, hän visioi.

Myös hyväntekeväisyys on lähellä Jussin sydäntä, mutta se odottaa vielä omaa aikaansa ja paikkaansa.

Jussi toimii edelleen IT-alalla ja lisäksi pyörittää omaa voimaharjoittelu- ja ravintovalmennukseen keskittynyttä yritystään. Valmennuksen lisäksi hän luennoi ravitsemuksesta ja sen merkityksestä urheilussa. Luentoja onkin kertynyt jo kymmeniä. Asiakkaina Jussilla on niin yksityisiä henkilöitä, yrityksiä kuin urheiluseurojakin.

“Omat asiakkaani ovat pitkälti aivan tavallisia, työssäkäyviä ihmisiä. Jonkin verran asiakkainani on ollut voimaharjoittelupuolen kautta tulleita jääkiekkoilijoita sekä kamppailulajien harrastajia.”

Jussi kuvailee ravintovalmennusta erittäin mielenkiintoisena ja haastavana asiakastyönä.

“Eniten haasteita eteen on tullut nuorilla naisilla, joilla on ehkä osittain median takia todella vääristynyt käsitys terveydestä ja omasta kehostaan. Valmennustyössäni olen huomannut, että haastavin osuus on henkinen puoli. Olenkin pohtinut, että laajentaisin osaamistani hakemalla oppia henkisen valmennuksen kursseilta.”

Valmennuksessa palkitsevinta on Jussin mukaan se tunne, kun näkee asiakkaan olevan itse tyytyväinen saavutettuihin tuloksiin. Usein tulokset ovatkin pitkien valmennussuhteiden hedelmiä.

“Matkalle on aina mahtunut ylämäkiä ja alamäkiä, joita on sitten asiakkaan kanssa yhteistuumin pyritty tasoittamaan. Hienoin palaute, jonka olen saanut, on eräältä valmennettavaltani, jonka terveys parantui niin merkittävästi, että suurimmasta osasta hänen lääkkeistään päästiin eroon”, Jussi kertoo hymyillen.

Jussin mukaan liikunta-alalta löytyy myös niitä toimijoita, joiden intressit ovat pääasiallisesti nopeassa rahan tekemisessä. Harjoitus- ja ravinto-ohjelmat tulevat kuin liukuhihnalta, illman että asiakkaan yksilöllisiä tarpeita on otettu huomioon.

Jussi Jaurola, 32, on Trainer4You Ravintovalmentaja.
Jussi Jaurola, 32, on Trainer4You Ravintovalmentaja, jota kiinnostaa hyväntekeväisyys.

Jussi itse tarjoaa asiakkailleen rahat takaisin -takuun merkkinä siitä, että valmennusta tehdään suurella sydämellä.

“Haluan aidosti olla auttamassa. Teen työni aina asiakkaan ehdoilla ja asiakkaan terveydentilan huomioonottaen”, Jussi toteaa.

1 KOMMENTTI

  1. Hienoa Jussi! Mielestäni on aivan mahtavaa, että löytyy ihmisiä, jotka ovat tekevät intohimonsa ohjaamana työtä kanssaeläjien terveyden eteen. Yhteiskunnan pitäisi huomioida tällälinen työ ja arvostaa sitä enemmän!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here