Milla Hurri lähti mukaan Trainer4You:n ravintovalmentajakoulutukseen vuonna 2011. Nyt hän työskentelee ravintovalmentajana toiminimellään 2Move.

”Ajattelin, ettei minusta koskaan tule yrittäjää”

Vantaalta kotoisin olevan Milla on harrastanut koko ikänsä aktiivisesti ja monipuolisesti liikuntaa. Harrastuksien joukkoon on kuulunut muun muassa ringette, salibandy, tanssi ja juoksu. Nykyään Millan löytää todennäköisimmin kuntosalilta, juoksupolulta tai pyörän selästä.

“Jos aikaa olisi enemmän, olisi harrastuksien lista varmasti loputon”, hän naurahtaa.

Trainer4You:n ravintovalmentajaksi Milla valmistui maaliskuussa 2012. Samaan aikaan hän oli mukana myös Trainer4You:n personal trainer -koulutusputkessa. Päätyökseen 30-vuotias nainen toimii myyntipäällikkönä matkailualalla. Ensi vuoden suunnitelmissa on kuitenkin siirtyä päätoimiseksi yrittäjäksi.

“Ravintovalmentaja- ja personal trainer -koulutuksen lisäksi olen opiskellut tradenomiksi. Suoritan tällä hetkellä myös ylemmän ammattikorkeakoulun tutkintoa yrittäjyydestä, josta olen saanut ja toivon saavani vielä lisää eväitä ensi vuotta ajatellen. Ei uskoisi, että vain muutama vuosi sitten ajattelin, että ei minusta koskaan tule yrittäjää! Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan, oman toiminimen onnellinen pyörittäjä”, Milla hymyilee.

Ravintovalmennus on lähellä Millan sydäntä, sillä ruoka ja ravitsemus ovat olleet keskeisessä osassa hänen omassa elämäänsään niin hyvässä kuin huonossakin.

“Ala-asteikäisenä minulla todettiin syömishäiriö. Silloin kouluterveydenhuollossa ei osattu oikein auttaa asiassa. Kamppailut jatkuivat ylä-asteelta lukioon saakka. Nuorella iällä kohtaamani ongelmat syömisen kanssa ovatkin saaneet minut yhä enemmän kiinnostumaan ravitsemuksesta. Tiedon jano on loputon.”

Ravitsemus näyttelee edelleen tärkeää osaa Millan päivittäisessä elämässä – nyt kuitenkin terveellä tavalla. Syömishäiriöstä on selvitty.

“Uskon, että syömishäiriöinen ei ole koskaan täysin parantunut, mutta nyt sairaus on hyvin hallinnassa. Pahimmasta on selvitty kovan taistelun tuloksena. Kun näin läheisen taistelevan samaa sairautta vastaan ihan sairaalaan asti, tajusin, etten missään nimessä halua sinne. En voinut edes käydä katsomassa häntä sairaalassa, sillä pelkäsin, että minäkin saatan joutua jäämään sinne. Rakkaat ja läheiset ovat olleet suuressa roolissa tällä parantumisen tiellä ja ovat edelleen. En taistellut taisteluani yksin, vaan tämä oli koko perheen taistelu”, Milla kertoo.

Vahva verkosto ravintovalmennuksen tukena

Milla tarjoaa asiakkailleen ravintovalmennusta ja personal trainingia sekä yhdessä paketissa että erikseen. Ravintovalmennus on haastavaa, mutta palkitsevaa, Milla sanoo. Työtä tukee vahva verkosto.

“Jokainen asiakas on erilainen ja siksi ravintovalmentajan työ on haastavaa. Ja se tässä työssä on myös parasta. Aina ei voi tietää kaikkiin kysymyksiin suoraa vastausta, mutta aina löytyy joku, joka tietää.”

1,5 vuodessa Milla kerinnyt valmentamaan ihmisiä laidasta laitaan. Asiakkaiden joukosta löytyy niin kasvissyöjiä, allergikkoja, laihduttajia, himotreenaajia ja lähes kaikkea siltä väliltä.

“Suurin osa asiakkaistani ostaa ravintovalmennusta personal trainingin lisäksi. Paljon on kuitenkin niitäkin, joille tehdään pelkkää ravintovalmennusta. Näistä valmennettavista suurin osa on ollut sellaisia, jotka haluavat panostaa omaan ruokavalioonsa saadakseen harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. Osa asiakkaista on jo itse ottanut asioista selvää, mutta toisten kanssa lähdetään liikkeelle ihan perusteista, kuten ruokailurytmistä. Tärkeää on selvittää tarkasti asiakkaan lähtökohdat ja historia”, Milla sanoo.

Ravintovalmennusta asiakkaan ehdoilla

Millan ajatuksena ei ole tuputtaa valmennettavalle mitään tiettyä filosofiaa, vaan kuunnella häntä ja kartoittaa, mistä syystä valmennukseen on alunperin hakeuduttu.

“Kyselen, kuuntelen, tunnustelen ja teen ehdotuksia. Parhaimpaan tulokseen päästään, kun asiakas saa itse oivaltaa asioita minun avustuksellani.”

Valmentajana Milla pyrkii olemaan empaattinen ja ymmärtäväinen, ei ankara tai tuomitseva. Valmennusta tehdään kuitenkin asiakkaan ehdoilla. Osa ihmisistä kaipaa suoraviivaisempaa, karkeampaa lähestymistapaa, ja silloin mennään sellaisella.

Milla Hurri on Trainer4You Ravintovalmentaja.
Milla Hurri, 30, on Trainer4You Ravintovalmentaja, joka työskentelee toiminimellään 2Move.

“Ravintovalmentajana en ole koskaan lopullisesti oppinut. Uutta tietoa tulee koko ajan lisää ja työtä saa tehdä pysyäkseen ajan hermoilla. Onneksi meidän Trainer4You:lta valmistuneiden tukena ovat olleet – opintojen päätyttyäkin – erittäin pätevät opettajat. Heiltä voin edelleenkin kysyä, jos eteen tulee pattitilanne. Hyvä verkosto on tässä työssä kullan arvoinen.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here