Minna kertoo Trainer4You Ravintovalmentaja -koulutuksesta

Minna Mattila suoritti Trainer4You Personal trainer -koulutusputken vuonna 2012. Erityisesti ravitsemuslähijakso tempaisi naisen mukaansa, ja matka jatkui ravintovalmentajakoulutukseen. Kysyimme Minnalta koulutuskuulumisia: miten ravintovalmenajakoulutus sujui, ja millainen tuntuma koulutuksesta jäi? Näin hän vastasi.

Kipinä syttyi personal trainer -koulutusputkessa

Minna, 54, suoritti liikunnan ammattitutkintoon sisältyen Trainer4You Personal trainer -opinnot Vuokatissa talvella 2012."Personal trainer -koulutuksen ravitsemuslähijakson opinnot Vuokatissa suorastaan tempaisivat minut mukaansa", Minna sanoo.

Kiinnostus ravitsemukseen oli kuitenkin aina ollut, ja olihan Minna suorittanut aiemmin myös kotitalous-/ravitsemusteknikon tutkinnon. Personal trainer -koulutusputkesta matka jatkui Trainer4You Ravintovalmentaja -koulutukseen, jonka Minna suoritti Tanhuvaaran Urheiluopistolla Savonlinnassa kesällä.

"Opetus oli asiantuntevaa ja tavattoman mielenkiintoista, joten ilman muuta halusin jatkaa vielä ravintovalmentajakoulutukseen!"

Minna kertoo lähteneensä koulutukseen, koska halusi palauttaa mieleensä terveyttä edistävän ravinnon perusteet sekä paneutua myös erityisryhmien, kuten urheilijoiden ja ikääntyneiden ravitsemukseen. Lisäksi hän halusi selvyyttä syömishäiriöihin, allergioihin ja erilaisiin muotivirtauksiin.

"Sain täysin sen, mitä olin lähtenyt hakemaan ja täytyy sanoa, että moneen asiaan sain paljon ekstraa. Oli myös ilo tutustua muihin koulutuksessa oleviin ihmisiin, sekä vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia heidän kanssaan", Minna hehkuttaa.

Tasapainoa myös omaan ravitsemukseen

minna-mattila

Minna kokee saaneensa koulutuksesta työhönsä käytännön työkaluja. Vaikka hän toimii rekrytointitehtävissä, pääsee hän silloin tällöin myös opettajan rooliin. Tällä hetkellä hän opettaa muun muassa ikääntyneen ravitsemusta ja liikuntaa lähihoitajaopiskelijoille. Hän vetää säännöllisesti myös Kuopion kaupungin hyvinvointipalvelujen Liikunnasta virtaa eläkevuosiin -ryhmiä hiljattain eläkkeelle jääneille naisille ja miehille. Kokonaisuuteen sisältyy aina parin tunnin ravitsemusluento. Myös Kuopion naisvoimistelijoiden Kunnossa kaiken ikää -ryhmät ovat Minnan vastuulla, ja ravitsemusluento on ilman muuta tärkeä osa tätäkin kokonaisuutta.

"Ravintovalmentaja-koulutus kokonaisuutena on erittäin kattava ja onnistunut kokonaisuus, jonka kyllä pystyy halutessaan omaksumaan muutaman kuukauden koulutusjakson aikana. Paitsi koko se loistava materiaali minkä sain ravintovalmentajakoulutuksesta, sain myös tietoa siihen, mistä löydän luotettavaa tietoa."

Lisäksi Minna nostaa esiin koulutuksen positiivisen ilmapiirin ja kouluttajien hyvän asenteen.

"Mikko ja Jonna olivat erinomaisia luennoitsijoita ja koulutettavat saivat vapaasti heittää kysymyksiä, kommentteja tai epäilyksiään kehiin. Asiat selvitettiin tarvittaessa vaikka ”rautalankamallilla”, eikä mitään jäänyt mutu-tuntuman varaan. Asioista ihan oikeasti keskusteltiin ja niistä jäi myös mieleen paljon tärkeitä asioita," Minna hehkuttaa.

Minna kertoo löytäneensä koulutuksesta myös omaan ravitsemukseensa tasapainon ja oikean rytmin – joka reissutyöläisellä oli kieltämättä lipsunut, hän myöntää.

"Huomasin melko pian, että aloin voida paremmin ja minulla riitti energiaa tehdä töitä, opiskella ja harrastaa entistä tarmokkaammin. Moni ihmettelikin jaksamistani ja intoani, jota riitti myös muille jaettavaksi. Tunsin voivani loistavasti!"

Minna kertoo haluavansa auttaa myös muita löytämään itselleen vastaavalla tavalla energisen ja hyvän olon oikean ravitsemuksen avulla.

"Ennen koulutusta olin kuvitellut ravintovalmennuksen olevan monimutkaista ja työlästä. Toki se on vastuullista, valmentajan on tiedettävä paljon ja hänen on perehdyttävä huolellisesti valmennettavansa asiaan. Valmentaja ei myöskään esitä omia mielipiteitään, vaan ohjeistukset perustuvat aina pohjimmiltaan ravitsemussuosituksiin", Minna tuumii.

"Loppujen lopuksi ohjauksessa on kyse jokapäiväisistä ja hyvin yksinkertaisista asioista, henkilön oikeista valinnoista ja oikeasta aikatauluttamisesta eli juuri sen oikean itselle sopivan rytmin ylläpitämisestä."

Edellinen
Edellinen

Intervalliharjoittelu, osa 1: Otatko HIIT-haasteen vastaan?

Seuraava
Seuraava

Kumpi kertoo personal trainerin osaamisesta, kokemus vai koulutus?