Perinteiset liikunta- ja terveyspalvelut eivät tarjoa ratkaisuja huonokuntoisuuden kasvun pysäyttämiseksi. Liikuntapalvelut on pääsääntöisesti tuotteistettu palvelemaan aktiivisinta ja hyväkuntoisinta 20 prosenttia väestöstä, jotka liikkuisivat joka tapauksessa muutenkin. Terveydenhoitopalvelut ovat sen sijaan suunnattu jo sairastuneille henkilöille, eivätkä resurssit riitä ongelman aiheuttajan kartoittamiseen ja kuntouttamiseen, vaan hoidossa keskitytään ennen kaikkea oireiden hoitamiseen ja jonojen purkamiseen.

Kansanterveyden ja -talouden näkökulmasta olisi tärkeää keskittyä pitämään huolta ennen kaikkea aktiivisimman viidenneksen ja passiivisimman viidenneksen välimaastoon jäävästä, noin 60 prosentin osuudesta väestöstämme. Heidän aktivoimisessa ja pitämisessä liikunta- ja hyvinvointipalveluiden parissa piilee valtava liiketoimintapotentiaali palveluiden tuottajien näkökulmasta.

Personal trainer -osaaminen tarjoaa mainiot työkalut valtaväestön aktivoimiseksi. Tulevaisuuden todellinen potentiaali piilee juuri tuossa 60 prosentissa, joka ei ole vielä löytänyt itselleen mielekkäintä tapaa pitää itsensä työ- ja toimintakykyisinä. Oikeanlaisella otteella toteutettu personal training laskee oppimisen ja osallistumisen kynnyksiä. Ammattitaitoinen personal trainer ymmärtää henkilön muutosvaiheet, kykenee pitämään asiakkaan ohjelmoidun harjoittelun piirissä ja osaa ohjata
hänet pysyviin muutoksiin. Näin saavutetaan todelliset onnistumistarinat niin asiakkaan, personal trainerin…

Jatka lukemista lataamalla opas Trainer4You tietopankista.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here