Ulkona paistaa aurinko! Olo on kevyt, ajatus kuplii. Ulos, ulos, ulos on päästävä. Kaivan tossut esiin. Vedän verkkarit jalkaan ja heitän takin niskaan. Olen valmis. Olen niin valmis. Uusi elämä, uusi minä.

Tästä se alkaa, suorastaan tunnen kehossani kuhisevat muutoksen tuulet. Avaan oven. En millään malta hillitä askeleitani. Lähden juoksuun, pingon pitkin pientareita.

Juoksen niin pitkälle kuin jaksan, peltojen toiselle puolen. Sen jälkeen otan taksin kotiin.

Lenkkarit jalassa, juoksusta jäykin jäsenin vaapun keittiöön. Lasi vettä ja välikuolema. Makaan sohvan uumenissa, edelleen lenkkarit jalassa. En syö iltapalaa, eihän rasva silloin pala. Olen hikinen ja punainen, enkä yhtään Miss Suomen näköinen.

Nukun taas huonosti. Joku voisi jo ampua mustarastaan ikkunan alla. Aamulla kiireessä juon kupin kahvia, lounaaksi on vohveleita ja pannukakkua. Mitä tuokin nyt tuohon tulee, miten se on niin ärsyttävä. Ei ole aikaa, eikä edes kiinnosta.

Tänään haluan bodata. Vääntää rautaa ja näyttää fitness-misulta. Näytän mielestäni hyvältä salikassi olallani. Se on uusi, vaaleanpunainen ja Puma. Sisällä on spandexit ja palautusjuoma.

Salilla soi musiikki ja se on täynnä kaikkea. Miten tuotakin säädetään, en kehtaa kysyä. Teen hauiskääntöjä käsipainoilla ja rutistan vatsaa matolla, tuttuja liikkeitä jumppatunneilta. Vaivihkaa vilkuilen kanssatreenaajia. Tuo takuulla asuu täällä, nostaa rautaa sata kertaa päivässä. Tuo ei koskaan syö kuin salaattia, six-pack loistaa lamppujen hohteessa.

Kierrän salia, yritän löytää jotain tuttua ja turvallista. Lopulta päädyn polkemaan kuntopyörällä. Istun siinä siemaillen vettä pullostani. Haluaisin niin kovasti muuttaa itseäni, olla iso ja vahva ja tietää mitä tehdä. Nyt minulla ei ole aavistusta. Joka paikkaa kolottaa, koko kehoa väsyttää. Eikä minulla ole ketään, keneltä kysyä.

Katse kiertää pitkin seiniä. Joku mies hymyilee – apua! Käännän silmät heti lattiaan. Olen punainen ja hengitys takeltelee. Ei minua saa katsoa, enhän ole yhtään hyväkuntoinen.

Liina
Artikkelin kirjoittaja on Trainer4You-kouluttaja Liina Sievers.

Seinässä oleva mainos huutaa kissan kokoisin kirjaimin: TARVITSETKO APUA HARJOITTELUUSI? LAITETAAN YHDESSÄ TREENISI KULKEMAAN. Perässä on nimi ja puhelinnumero. Notkun lähemmäs, näppään kuvan kännykällä. Heilautan hikisiä hiuksia harteillani – tekstiviestiä tässä vaan kirjoitan.

Mitään en myönnä, mutta tarvitsen apua. Tästä ei tule samanlaista vuotta kuin aina aiemmin.


Kuva: Ryan McGuire

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here