”Kun Eerik kysyi, millä aikajänteellä ajattelin siirtyä kokopäiväisesti pt-hommien pariin, vastasin, että noin viiden vuoden sisällä. No, todellisuudessa tähän meni 6 kuukautta.”

Milla Maaninka on varsinainen energiapakkaus! Kahden lapsen äitinä Millalla on aikaa valmentaa omia personal training asiakkaita, toimia luottamustehtävissä Posion Yrittäjissä, kirjoittaa opinnäytetyötä sekä laajentaa osaamistaan jatkokouluttautumalla. ”Oman jaksamisen kanssa saa toki olla valppaana”, Milla myöntää. Jaksamisen rajakin on nimittäin tullut ylitettyä.

Miten minusta tuli personal trainer?

”Kipinä kouluttautua personal traineriksi sai alkunsa toissa syksynä, kun olin itse Jatta Sipolan valmennuksessa. Mietin silloin, missä Jatta on kouluttautunut ja tätä kautta tutustuin ensimmäisen kerran Trainer4Youhun. Siitä asti päähän on jäänyt pieni ajatus, että josko minäkin jonain päivänä kouluttautuisin. Haave konkretisoitui kuitenkin nopeasti jo seuraavana keväänä, kun työskenneltyäni jonkin aikaa tilitoimistossa, havaitsin istumatyön haittapuolet omassa kropassa – kroppa oli jumissa ja olkapäät lähtivät kääntymään sisäänpäin.”

”Päätös lähteä mukaan koulutukseen ei tapahtunut sormia napsauttamalla, mutta sen päätöksen tehtyäni, on minulle ollut koko ajan selvää, että aion tehdä valmennushommia, enkä ”vain suorittaa” tutkintoa. Osa-aikaisten pt-hommien aloittaminen jo kesken koulutuksen takasi myös sen, että koulutus oli maksanut itsensä takaisin jo ennen sen päättymistä.”

Oman jaksamisen rajat koetuksella

Milla aloitti osa-aikaiset personal trainerin työt jo koulutuksen alkuvaiheilla. Samaan aikaan hän kävi päivätöissä tilitoimistossa, hoiti kahta pientä lasta sekä veti iltaisin kansalaisopiston kursseja. Perheen tuki kaiken tämän keskellä oli ehdottoman tärkeä, mutta jossain vaiheessa Milla havahtui siihen, että tekemistä oli aivan liikaa. ”Olin hyvin väsynyt. Lopullinen pysähdys tuli, kun jouduin terveyskeskukseen tutkittavaksi rytmihäiriöiden vuoksi. Ajellessani pt-putken viidennelle jaksolle tein lopullisen päätöksen ja soitin matkalta päivätyöni pomolle ja irtisanouduin.” Milla toteaa. ”Olihan se päätös vaatinut taakseen paljon ajatustyötä ja tukipuheluita Eerikille.” Milla naurahtaa. ”Vaikka päätös oli vaikea, sen jälkeen tuli välittömästi helpottunut olo. Vaikka yrittäjänä toimiminen tuo mukanaan omat haasteensa, helpotti tieto siitä, että enää ei tarvitse revetä joka paikkaan. Ja kuitenkin uskoin koko ajan itseeni, että kyllä tästä vielä hyvä tulee.”

Milla tekee valmennuksia kotipaikkakunnallaan Posiolla, joka on pieni kunta Lapin eteläosassa. Milla on aikaisemmin työskennellyt Posiolla monissa eri rooleissa, joten hän on jo entuudestaan tuttu muille asukkaille. Tämä on helpottanut personal training asiakkaiden hankkimista, kun luotto Millan energiseen ja tunnolliseen tekemiseen löytyy jo entuudestaan.

Apua Trainer4You Personal training –verkostosta

Milla halusi aloittaa pt-hommat jo opintojen aikana, mutta ajan rajallisuus mietitytti. Ohjelmien suunnittelu alusta asti, pienryhmävalmennuksiin perehtyminen ja toiminimellä työskentelyyn liittyvien liiketoiminnallisten asioiden selvittäminen ottaa yllättävän paljon aikaa. ”Onneksi huomasin Trainer4You Personal training –verkoston nopeasti, sillä siitä on ollut valtava apu niin toimintaa aloittaessani, kuin edelleen tänäkin päivänä!” Milla toteaa tyytyväisenä. Trainer4You Personal training tarjoaa valmentajille apua ja sparrausta toiminnan aloittamiseen, asiakkaiden löytämiseen, jatkomyyntiin, markkinointiin sekä valmennusten tueksi valmiita ohjelma- ja sopimuspohjia sekä paljon muuta apua, jotta personal trainer voi keskittyä siihen olennaisimpaan, eli valmentamiseen.

Kysymykset, kuten ”Mitä minun tulee tehdä? Mihin on kannattavaa käyttää aikaa ja kuinka paljon? Mitä pienryhmävalmennukset voisivat pitää sisällään?” pyörivät varmasti monen toimintaansa aloittelevan, ja toisinaan myös kokeneemman personal trainerin mielessä. Trainer4You Personal training on vastaus ja konkreettinen apua mm. edeltäviin kysymyksiin. ”Näiden juttujen miettiminen alusta asti vie tuhottomasti aikaa ja saattaa aiheuttaa turhautumista. Minulla tätä ongelmaa ei onneksi ole ollut, koska liityin verkostoon ennen kun ehdin hakata päätäni seinään.” Milla naurahtaa. ”Alussa korostui erityisesti materiaalien merkitys, nyttemmin ohjausten sujuessa helpommin, on tuen merkitys korostunut – aina voi soittaa apua, olipa ongelma mikä tahansa ja apua tarjotaan pyyteettömästi.”

”Nyt olen etsimässä Posiolta tiloja oman salin perustamiseksi. Tässäkin asiassa olen soittanut Eerikille monet kerrat kysyäkseni, paljonko on fiksua maksaa neliöistä ja kuinka paljon salille tulisi varata tilaa.”

Vuoden tulokas

Milla palkittiin alkuvuodesta Trainer4You Personal training –verkoston vuoden tulokkaana. Milla toimii loistavana esimerkkinä muilla uusille personal trainereille, kuinka hommiin kannattaa ryhtyä täydellä panostuksella, muttei liian vakavissaan. ”Ennen palkitsemista olin sanonut miehelleni, että ensi vuonna aion ansaita jonkin kunniamaininnan. Se, että kunniakirja tipahti postissa jo tänä vuonna, tuli todellisena yllätyksenä!” Iloitsee Milla.

Tutustu Millan blogiin ja Facebookiin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here