Top 10 oivallukset personal trainer -uraltani

Riku jakaa 10 tärkeintä oivallusta personal trainer -uraltaan.Ennen parhaiden onnistumistarinoiden julkaisemista ajattelin paljastaa teille tärkeimmät oivallukseni omalta personal trainer -uraltani. Vaikka oppia tulee edelleen onnistumisten sekä kantapään kautta, koetin kiteyttää oman taipaleeni näkökulmasta oleellisimmat asiat konkreettisten vinkkien muotoon. Toivottavasti saat niistä ajateltavaa sekä nostetta omalle personal trainer -urallesi!

Uskalla unelmoida – päätä mitä haluat tavoitella

Jos sinulla ei ole unelmaa, on vaarana, että elämäsi lipuu ohi värittömänä, mauttomana ja hajuttomana. Ei unelman tarvitse kuitenkaan olla mikään suuruudenhullu spektaakkeli, eikä kirkas visio jostain tavoittamattomasta. Pelkkä suunta riittää jo potkimaa sinut ylös sängystä aamuisin, antamaan virtaa päivisin ja valamaan uskoa heikkoina hetkinä. Kun unelma elää, elät sinäkin!

Panosta vahvuuksiisi – rakenna oma pt-tarinasi niiden varaan

Älä tuhraa liikaa aikaa heikkouksistasi murehtimiseen ja niiden paikkaamiseen. Panosta sen sijaan vahvuuksiesi valjastamiseen todellisiksi kilpailueduiksesi. Kun teet vahvuuksistasi erinomaisuutesi perustan ja paikkaat heikkouksiasi verkostolla eli muilla ihmisillä, on menestyminen leikkiä, laulua ja tanssia ruusun terälehdillä. No ei nyt sentään, mutta huomattavasti paljon todennäköisempää ja hauskempaa kuitenkin.

Julistaudu guruksi – lunasta ja ansaitse paikkasi

Kenen oikein luulit keksineen nimittää minua personal trainingin uranuurtajaksi? Ajattelitko jonkun hakeneen minut kotoa lehdistöhaastatteluun tai muihin guruilutehtäviin? Pahoittelen, jos aiheutan pettymyksen, mutta keksin kyllä tituleerauksen ihan itse. Julistautuminen guruksi on kyllä juuri noin helppoa, mutta suurempi urakka koituu paikan lunastamisesta. Se täytyy nimittäin ansaita joka päivä uudelleen, jos meinaa pysyä mukana kyydissä.

Aika ei muuta mitään – tekeminen muuttaa kaiken

Niinpä niin, ei aika oikeasti mitään muuta. Joskus säkällä jonkun muun tekeminen voi muuttaa sinunkin ”kohtaloasi” hyvään suuntaan, mutta paljon todennäköisempää onnistuminen on, kun ottaa kohtalon omiin hyppysiinsä. Kehotankin sinua välillä vain tekemään ja miettimään vasta sitten. Tekeminen on nimittäin usein huomattavasti suunnittelua tehokkaampia tapa oivaltaa, oppia ja onnistua.

Älä pyri täydellisyyteen – asioita täytyy saada aikaiseksi

Edelliseen liittyen täydellisyys on mielestäni kirosana. Ainakin henkilölle, joka haluaa mennä eteenpäin ja saada asioita aikaiseksi. Jos olet yrittäjä, suhtaudu asiaan erityisellä vakavuudella. Olenkin sitä mieltä, että asteikolla 1–7, jossa täydellinen on tuo seiska, riittää useimmiten hyvän (5) tai korkeintaan hyvin hyvän (6) tasoinen suoritus. Kun rutiinitasosi on riittävän korkealla, ei liiallisesta hieromisesta tule kuin rakkoja jäseniin.

Älä kuvittele pärjääväsi yksin – luo vahva verkosto

Luulitko ihan oikeasti pärjääväsi yksin? Valitettavasti kukaan ei pärjää. Siihen on syytä tuudittautua. Siksi kannattaakin rakentaa ympärilleen vahva, sitoutunut ja luotettava tiimi, joka paikkaa sinun heikkoja kohtiasi ja hyötyy juuri sinun erityisosaamisestasi.

Pidä huoli energiastasi – et voi auttaa muita, jos sinulla ei ole hyvä olla

Ihan niin kuin lentokoneessa, on itsensä auttamisen oltava etusijalla. Vasta kun omat voimavarasi ovat riittävällä tasolla, voit jakaa energiaa sekä onnistumisen edellytyksiä myös muille. Pidä siis huoli omasta energiakapasiteetistasi riittävällä unella ja palautumisella, hyvällä ravitsemuksella, aktiivisella elämäntavalla sekä fyysistä reserviäsi kasvattavalla kuntoliikunnalla. Älä liisi missään olosuhteissa itseesi panostamisesta, sillä se heijastuu pian myös ympärillesi. Joustava saat kuitenkin olla.

Luo sellaiset rutiinit, että menestyminen on mahdollista (8.00–16.00 ei riitä!)

Ajattelitko, että kahdeksasta neljään -päivärutiini riittää unelmasi saavuttamiseen? Voi olla, että se riittääkin, mutta silloin unelmasi on melko arkinen ja tavanomainen. Älä ymmärrä väärin, en halua suinkaan kuulostaa siltä, että vähättelisin arkisia unelmia. Se sinun täytyy kuitenkin ymmärtää, että mitä suuremmat unelmat, sitä suuremmat ovat myös uhraukset.Pieniä unelmia saavuttaa siis ihan pikkuruisillakin uhrauksilla. Jostain, kuten telkkariajasta, täytyy kuitenkin luopua, ellei unelmana ole oppia kaikkia Frendit-jaksojen vuorosanoja ulkoa töllöä tuijottamalla. Kun kysyt arkisten valintatilanteiden äärellä, viekö tämä teko minua lähemmäs vai kauemmas unelmastani ja juurrutat fiksut tavat arkeesi, pääset askel kerrallaan kohti tavoitettasi.

Opiskele ja uusiudu – jos CV:si pysyy muuttumattomana kuukausia, huolestu!

Tein itse sen virheen, että jätin kaiken opiskelun pariksi vuodeksi. Voi kekkuli, että kadun tekoani. Levy rupesi pyörimään paikoillaan, ajatukset kiertämään samaa kehää, ideat ehtyivät, luovuus sukelsi ja näin ammatillisesti ajateltuna olin kuin sumussa vaeltava zombie.Olisiko opiskelu ollut sitten ollut jostain pois? Tuskinpa vain. Uskon vakaasti siihen, että innostuneisuudestani, eloisuudestani ja ideavirrastani olisivat saaneet nauttia myös läheiseni ja rakkaani.

Tärkeintä ei ole maali, vaan matka ja se millaiseksi kasvat unelmaa tavoitellessasi!

Oma maalini on siirtynyt koko ajan eteenpäin. Vaikka tiettyjä välietappeja on saavutettu matkan varrella, ei niiden toteutuminen ole sittenkään ole ollut ihan niin hienoa, kuin olisin kuvitellut. Loppujen lopuksi niiden tavoittelu olikin se juttu. Unelma tuntui siis hienommalta matkan varrella kuin maalissa asian äärellä ollessa.[avatar user="Riku Aalto" size="thumbnail" align="right" link="http://www.trainer4you.fi/blogi/author/riku-aalto/" target="_blank"]Artikkelin kirjoittaja on Riku Aalto, Trainer4Youn perustajajäsen ja personal trainingin uranuurtaja Suomessa.[/avatar]Mielestäni lopullinen maali ei olekaan kupletin juoni, vaan se, millaiseksi ihmiseksi kasvat sitä tavoitellessasi – itsekkäämmäksi, petollisemmaksi ja ahneemmaksi vai välittävämmäksi, luotettavammaksi sekä rohkeammaksi? Siitä kai tässä kaikessa on kysymys, yhteisestä matkasta muita jeesaten ja tukea saaden. Auttamalla muita autat parhaiten myös itseäsi.

Edellinen
Edellinen

Kuinka yhdistän voima- ja kestävyysharjoittelun? Seminaari starttaa Jyväskylässä 23.9.

Seuraava
Seuraava

Top 5 mokat personal trainer -uraltani