Ravintovalmentaja Leena Jouperi ja hänen NutriCoach-yrityksensä etsii uusia kykyjä. Jos visiosi kohtaa Leenan kanssa, ota häneen yhteyttä.

Miltäs tuntuisi osaava kollega luurin päässä, kun omat ajatukset menevät solmuun? Entäs valtakunnallinen näkyvyys, yrityksen graafinen ilme, logot, kirjepaperit, verkkosivut ja käyntikortit? Kuulas ja kirkas missio, visio ja strategia? Tämä kaikki avaimet käteen periaatteella, ammattilaisen suunnittelemana?

Meillä liikunta-alalla on ongelma: tarjonta ja valtava kysyntä eivät kohtaa. Me emme osaa myydä ja markkinoida, emmekä hinnoitella oikein –ja tarkoitan nyt hinnoittelua ylöspäin, en alaspäin. Hyvää kun ei koskaan saa halvalla.

Onneksi on ihmisiä, jotka osaavat. Vieläpä sellaisia, joita ajaa inspiroiva aatteen palo, ei ahneus (jälkimmäisiäkin toki on alalle yrittämässä).

Keskustelin pari päivää sitten naisen nimeltä Leena kanssa. Puhelun jälkeen olin poikkeuksellisen iloinen. Langanpäässä oli ammattilainen, jota kokemuksen kova tuli ei ollut kyynistänyt – päinvastoin. Ammattilaisuus oli jalostunut kutsumukseksi. Kutsumus muuten on se harvinainen tila, jossa intohimosi kohtaa maailman tarpeet.

Leenalla ylevästi virittynyt tavoite oli muodostunut kirkkaaksi ja kuulaaksi toimintasuunnitelmaksi. Toimintasuunnitelmaksi, johon kuuluu muitakin ammattilaisia. Toimintasuunnitelmaksi, jolle povaan menestystä.

Leenan toimintasuunnitelmaan kuuluu franchising. Franchising on toimintamalli, jossa yksi yritys luovuttaa useammalle yritykselle usein alueellisesti rajatun ja ajallisesti molempia osapuolia sitovan oikeuden edustaa ensin mainitun toimintamallia, ideologiaa ja/tai tuotetta. Tästä hyvästä muut yrittäjät maksavat tyypillisesti liityntämaksun sekä osuuden liikevaihdosta. Tällä periaatteella toimivat esim. R-kioski, Kotipizza, Kiinteistömaailma ja Puls & Trening -saliketju.

Riippuen franchisingsopimuksesta, tiedän, voi toiminta olla pahimmillaan naiivin yrittäjyydestä innostuneen, positiivisen ihmisten riistoa ja kylmäveristä katto-organisaation voiton maksimointia. Ylväimmillään franchising on kuitenkin sinfoninen kokonaisuus, jossa nuotit ja sävellys antaa jokaiselle artistille mahdollisuuden loistaa omassa lajissaan. Jälkimmäiseen törmää harvemmin, mutta silloin kun törmää – ja jos ei nyt itse satu olemaan myynnin, markkinoinnin ja tuotteistamisen ammattilainen – kannattaa orkesteriin liittyä.

Uskon tietäväni mistä puhun, onhan meillä Trainer4You:ssakin lyhyt, mutta ylväs franchising historia.

Nyt Leena etsii NutriCoach-orkesteriinsa uusia kykyjä. Jos luonnonmukaisuus, tuoreus ja liikunta osana tervettä elämää soittaa kellojasi ja olet liikunta- ja hyvinvointialan nouseva tähti tai sellaiseksi aikova, voisi olla viisasta ottaa Leenaan yhteys.


Ari Langinkoski
Artikkelin kirjoittaja on Trainer4You-kouluttaja Ari Langinkoski, jonka intohimona on saada koko Suomi liikkeelle.

Lisätietoja: Leena Juoperi, Ketjupäällikkö, puh. 044 338 68 18, nutricoach@nutricoach.fi

Lue lisää: nutricoach.fi 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here