Annette Evokari toimii personal trainerina Espoossa Keilarannassa yhdessä Anna Seppäsen kanssa. Asiakaskunta koostuu suurelta osin liikuntaa aloittelevista henkilöistä, sekä pitkän tauon jälkeen aktiivisemman treenaamisen pariin palaavista.

Annette toimi aiemmin personal trainerina EasyFit Lauttasaaressa. Kuntokeskusympäristö tarjosi kiinteän toimipisteen sekä hyvän tiimin, jonka kanssa saattoi keskustella valmennustoiminnasta. Samaan aikaan Annette liittyi mukaan Trainer4You personal training -verkostoon. Trainer4You Personal training -liiketoimintakoulutus antoi tukea myyntiin ja markkinointiin, ja valmiit materiaalit, kuten ohjelma- ja sopimuspohjat sekä hinnastot taas helpottivat ja selkeyttivät toiminnan aloittamista. Vaikka personal trainer -koulutuksessa näitä aiheita oltiinkin käyty läpi, liittyy niihin käytännössä niin monta huomioitavaa seikkaa, että valmiiksi mietityt ratkaisut tuntuivat turvallisilta ja antoivat tilaa keskittyä olennaiseen, eli valmentamiseen.

“Jos joku muu on jo tehnyt huolellisen ajatustyön puolestasi, miksi lähteä rakentamaan kaikkea alusta yksin?”

Suurimpana hyötynä Trainer4You Personal training -verkostossa Evokari on kokenut siihen kuuluvat ihmiset. ”Monet romahdukset on pystytty välttämään sillä, että omaan mentoriin tai keneen tahansa muuhun tukihenkilöön on voinut ottaa yhteyttä ongelmien äärellä. Aina on ollut sellainen olo, että täällä välitetään ja autetaan pyyteettömästi. Ongelmiin halutaan löytää ratkaisu yhdessä” Annette summaa.

“Kaikista suurin etu verkostossa on ollut ihmiset ympärilläni”

Evokari luottaa elämässään muutenkin yhteisön ja ystävien voimaan. Yhdessä tekeminen, toisilta oppiminen ja yhteistyön hyödyntäminen ovat olleet nuoren naisen varsin pitkällä uralla koko ajan läsnä. Esimerkiksi nykyiseen liikekumppaniin, Anna Seppäseen, Evokari tutustui edellisessä työpaikassa EasyFit Lauttasaaressa. Sieltä naisten matka jatkui yhdessä Keilarantaan jatkamaan valmentamista itsenäisesti Ann&Ann -nimen alla.

Annette Evokari
Annette Evokari

Tiivistä yhteistyötä

Evokarilla ja Seppäsellä on kummallakin omat asiakkaansa, mutta he tekevät keskenään tiivistä yhteistyötä. Naiset ovat saaneet yhteistyöstään osakseen myös ihmettelyä, sillä monella on se käsitys, että personal trainerit ovat keskenään kilpailijoita, eikä suinkaan yhteistyökumppaneita. Käsitys on kuitenkin todistettu vääräksi ja yhteen hiileen puhaltaminen on jäänyt EasyFitin ajoilta naisille vahvaksi toimintatavaksi. Yhdessä pähkäily on rikkaus, joka auttaa asiakkaitakin. On tärkeää, että solmukohtia ei tarvitse yrittää purkaa yksin. Molempien uran varrelta on poimittu käyttöön parhaat toimintatavat ja yhdessä voidaan keksiä täysin uusiakin ratkaisuja.

Annetten mukaan personal trainer -alalla kannattaakin itse olla aktiivinen ja hyödyntää kokeneiden toimijoiden tietotaitoa. ”Liikunta-ala Suomessa on verrattain pieni. Ota selvää, miten muut toimivat ja poimi sieltä parhaat, itsesi näköiset käytännöt. Muista myös itse olla esillä ja tulla löydetyksi. Ei ole tarvetta hakata päätä seinään ja keksiä pyörää uudestaan, kun tietoa voi ammentaa kokeneilta tekijöiltä. Hyödynnä siis viisaita ihmisiä ympärilläsi, äläkä jää yksin. Pidä silmät auki myös koulutuksessa ja skannaa jo sieltä hyvät tyypit!”

Onnistunutta markkinointia

Annette ja Anna tekevät markkinointia sekä yhdessä että omissa kanavissaan. He luottavat pitkälti sosiaaliseen mediaan sekä puskaradioon, joista myös jälkimmäinen hoidetaan tietoisesti, ei sattumanvaraisesti. “Me mennään melko simppeleillä keinoilla, mikä on osoittautunut meille toimivaksi tavaksi toimia”. Annette esimerkiksi pyytää aina valmennuksen päätteeksi asiakkailta kirjallista palautetta. “Sain hiljattain aivan ihanan palautteen, jonka sain myös luvan jakaa Espoon puskaradio Facebook -ryhmässä. Olen saanut sitä kautta jo kolme yhteydenottopyyntöä”, Evokari iloitsee.

“Markkinointia tulee tehtyä oikeastaan päivittäin pienissä määrin. Instagramin olen ottanut hiljattain aktiivisempaan käyttöön ja sen hyödyt on tullut huomattua kyllä nopeasti. Yhteydenottoja on jo tullut sitä kautta. Markkinointia tulee myös tietyllä tapaa mietittyä vähän koko ajan. Ei kuormittavasti, mutta siten, että näkee mahdollisuudet ympärillään koko ajan. Katson tämän olevan myös parempi tapa toimia, kuin esimerkiksi panostaa kamalasti yhdellä viikolla ja unohtaa sen jälkeen markkinointi kolmeksi viikoksi”.

Kuntokeskuksissa potentiaalisia personal training asiakkaita saapui tasaiseen tahtiin kävijämäärän kasvaessa keskuksen oman markkinoinnin kautta. Uusien jäsenien kontaktointi oli helppoa, mutta kaikki keskustelut eivät luonnollisestikaan johtaneet personal training -sopimukseen asti. Itsenäisenä toimijana on mahdollista ja toisaalta myös pakollista keksiä erilaisia tapoja asiakashankintaan, sillä asiakkaita ei kävele ovesta sisään. “Palveluistasi kiinnostuneet ihmiset ohjautuvat luoksesi, kun ensin annat itsestäsi jotain kiinnostavaa ja hyödyllistä ulospäin. Näistä kontakteista syntyy todennäköisemmin asiakassuhteita.” Kiistaton fakta lienee, että itsensä ja oman osaamisensa esilletuomista ei kannata vierastaa.

“Nykyisellä kokemuksellani suosittelen Trainer4You Personal training -verkostoa kaikille aloitteleville personal trainereille. Olen itse käynyt aikanaan myynnin ammattitutkinnon, eli tietoa myynnistä ja markkinoinnista löytyy, mutta siitä huolimatta olen saanut valtavasti apuja myös näihin asioihin verkostosta. Anna taas on alanvaihtaja, joten kokeneiden ihmisten tuki ja verkosto on ollut hänelle suuri etu. Tästä saa todella turvallisen alustan ponnistaa liikkeelle”.

Tutustu Annetten ja Annan palveluihin osoitteessa https://www.annann.fi/.

Tarvitsetko apua personal trainer toiminnan aloittamiseen, markkinointiin tai ohjausten suunnitteluun? Tutustu yli 200 personal trainerin verkostoon täältä!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here