Mikko Paunonen

Mikko Paunonen on yksi maamme kokeneimmista personal trainereista. Pitkän valmennusuran lisäksi hän on toiminut yli kymmenen vuoden ajan kuntosaliohjaajien ja personal trainereiden kouluttajana.

Mikko on koulutukseltaan personal trainer, koulutettu hieroja sekä ravintovalmentaja. Hän on täydentänyt opintojaan CHEK-instituutissa (Yhdysvalloissa ja Britanniassa) ja erikoistunut kinesiologian, biomekaniikan, valmennusopin sekä ravitsemuksen osa-alueisiin.

Mikon liikuntalajitausta on poikkeuksellisen monipuolinen. Hän onkin kilpaillut yhdeksässä eri urheilulajissa ja saavuttanut useammassa lajeissa SM- ja kansallisen tason mitaleja. Mikko on ollut myös mukana työstämässä kahta toiminnallista harjoittelua käsittelevää kirjaa sekä työstänyt useita liikunta- ja hyvinvointiaiheisia asiantuntija-artikkeleita. Tällä hetkellä hän toimii myös SM-liiga seura Saipan fysiikkavalmentajana.

Kouluttajana Mikkoa kuvaavat parhaiten termit perusteellisuus, ihmiskeskeisyys, humoristisuus sekä havainnollistamisen taito. Hänen valmennusfilosofiansa voi kiteyttää sanoihin kokonaisvaltaisuus, sinä ja pysyvä muutos. Mikon mukaan ihminen onkin osiensa summa, systeemi systeemien sisällä, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Valmentajalla tulee olla taito ja ymmärrys katsoa kokonaisuutta, opettaa ymmärtämään asioiden yhteyksiä ja tukea kestävää sekä pysyvää muutosta.

Valmennuspalveluita Mikko tarjoaa oman Zenhance yrityksensä kautta.