Personal trainerina pääset tekemään harrastuksestasi ja intohimostasi itsellesi ammatin, sanoo Riku Aalto.

Tervetuloa tulevaisuuden toimialalle! Kouluttautuminen personal traineriksi kannattaa. Hyvän toimeentulon mahdollistavan ammatin lisäksi saat myös paremmat valmiudet oman kuntosi sekä hyvinvointisi edistämiseen. Samalla pääset verkostoitumaan ja ystävystymään samanhenkisten kollegojen ja tulevaisuuden kumppanien kanssa.

Kiinnostaako työ liikunta-alalla? Lue Alanvaihtajan opas ja tutustu personal trainer -koulutuksen tuomiin mahdollisuuksiin!

1. Teet harrastuksestasi ja intohimosi kohteesta itsellesi ammatin

Jos nautit liikunnasta ja ihmisten kanssa työskentelystä sekä muiden auttamisesta, voi personal training olla juuri sinun juttusi. Jos lisäksi haluat työskennellä itsenäisesti ja nähdä konkreettisesti oman työsi tulokset energisempien ja onnellisempien asiakkaiden muodossa, on jäädä enää jahkailemaa. Juuri nyt on oikea hetki kouluttautua räjähdysmäisesti kasvavalle toimialalle, jossa työt eivät tulevaisuudessakaan lopu kesken.

2. Saat paremmat eväät oman kuntosi ja hyvinvointisi parantamiseen

Personal trainer -koulutusputken ensimmäinen askel, eli hyvinvointivalmentajakoulutus, johdattaa osallistujat oman hyvinvointinsa asiantuntijoiksi. Myöhemmät kuntosalivalmentaja- sekä personal trainer -koulutusosuudet syventävät oppimäärää, antavat valmiuden muiden valmentamiseen sekä tarjoavat tuhdit eväät oman harjoittelun suunnitteluun ja tehostamiseen.

tonivayrynen
Jotkut meistä vain syntyvät personal trainereiksi. Toni Väyrynen ei ole yksi heistä, vaikka tänä päivänä siltä näyttääkin. Lue Tonin tarina liikunta-alan ammattilaiseksi.

3. Pääset nauttimaan kouluttautumisesta samanhenkisten ihmisten kanssa

Opiskelu samanhenkisen opiskelijaporukan kanssa on palkitsevaa ja nautinnollista. Henki opiskelijaporukoissa on erinomainen ja moni ryhmä pitääkin säännöllisesti yhteyttä vielä personal trainer -koulutuksen päätyttyä. Moniammatilliset taustat sekä ryhmäläisten monipuoliset lajitaustat tuovat hienon lisämausteen personal trainer -koulutukset oppimäärään.

4. Verkostoidut tulevien kollegojen ja kumppanien kanssa

Valtaosa opiskelukavereistasi työskentelee tai työllistyy liikunta- ja terveysalalle. Moni perustaa myös oman yrityksensä, joten on hyvä muistaa, että juuri omasta opiskelijaryhmästäsi löytyvät ne kaikkein potentiaalisimmat kumppanit ja kollegat.

5. Työllistyt alalle, jossa on imua

Personal trainer -palveluiden kysyntä kasvaa jatkuvasti ja toimiala onkin moninkertaistunut viime vuosien aikana. Myös alan synnyinsijoilla Yhdysvalloissa personal trainer -toimiala kasvaa jatkuvasti, ja se löytyy vuosittain ACSM:n (American College of Sport Medicine) listaamien liikuntatrendien kärkisijoilta.

riinalaaksonen-02
Personal trainer Riina Laaksonen perusti viime joulukuussa pt-studion Helsinkiin. Kysyntää palveluille on jo enemmän kuin yksi pt ehtii toimittamaan. Lue Riinan tarina ja vinkit aloittelevalle personal trainerille tästä.

6. Pääset työskentelemään motivoituneiden ja kiitollisten asiakkaiden kanssa

Henkilö, joka investoi aikaansa ja rahaansa personal trainer -palveluihin, on lähes poikkeuksetta motivoitunut, valveutunut ja avoin heittäytymään uuteen. Omat kokemukseni personal trainer -asiakkaista ovat poikkeuksetta positiivisia. On ollut hienoa päästä tutustumaan ja työskentelemään niin sydämellisten ja kiitollisten asiakkaiden kanssa. Siitä suuri kiitos jokaiselle!

7. Näet konkreettisesti työsi tulokset

Mikä voisikaan olla palkitsevampaa kuin nähdä positiiviset muutokset asiakkaiden kunnossa, kehonkoostumuksessa sekä henkisessä vireydessä. Uusi ja pirteämpi olemus, sporttisempi ulkonäkö, maratonin läpäisy tai vaikkapa viisi puhdasta toistoa leuanvedossa voivat kaikki olla hienoja onnistumisia, joista sekä asiakkaan että personal trainerin on syytä olla ylpeä.

8. Kehittyvä toimiala mahdollistaa innovoinnin sekä hyvän liiketoiminnan

Personal trainer -toimialalla kaikki on mahdollista. Nuoren toimialan neitseellisyys tuotteistamisessa sekä liiketoimintalähtöisessä konseptoinnissa mahdollistaa huikean kasvun, sillä ihmiset ovat valmiita satsaamaan myös rahallisesti oman hyvinvointinsa edistämiseen.

9. Saat tehdä työtä, jolla todellakin on merkitystä!

Riku Aalto
Artikkelin kirjoittaja on Riku Aalto, Trainer4Youn perustajajäsen ja personal trainingin uranuurtaja Suomessa.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä: Vaikka harva lähtee mukaan personal trainer -koulutukseen rahan kiilto silmissään, voi personal trainer -palveluilla tehdä samanaikaisesti hyvää ja hyvää liiketoimintaa. Parasta on kuitenkin päästä tekemään työtä, jolla todellakin on merkitystä!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here