Uusi artikkelisarja opastaa lukemaan ja arvioimaan ravitsemustutkimuksia.

Trainer4You-tietopankissa on julkaistu uusi viisiosainen Ravitsemustieteen tutkimusmenetelmät -artikkelisarja, jossa Trainer4You-kouluttaja ja ravitsemustieteen tohtori Reija Männikkö valottaa ravitsemustutkimuksen perusteita.

“Artikkelisarja tarjoaa tiiviin paketin ravitsemustieteen tutkimusmenetelmistä ja seikoista, jotka on huomioitava tulosten tulkinnassa”, Männikkö sanoo.

Kirjoitussarjasta opit miten ravitsemustutkimuksia tehdään, miksi ravitsemustiede on toisinaan vaikeaselkoista ja ristiriitaista sekä miten uusi tieto ravitsemuksesta yleensäkin karttuu.

“Koska ravitsemusohjauksen lähtökohta on tutkimukseen perustuva tieto, on personal trainereiden ja ravintovalmentajien tärkeää tunnistaa ravitsemustieteelliseen tutkimukseen liittyviä seikkoja. Ravitsemustieteen tutkimusmenetelmien perusteiden tunteminen antaa pohjan sille, että voi arvioida esimerkiksi lehdissä referoitujen tutkimusten oikeellisuutta”, Männikkö summaa.

Reija Männikkö on Trainer4Youn ravitsemusyksikön tieteellinen asiantuntija ja ravitsemusfysiologian pääkouluttaja. Männikkö on väitellyt tohtoriksi Kuopion liikuntalääketieteen tutkimuslaitoksella aiheenaan ruokavalion ja liikunnan yhteydet metaboliseen oireyhtymään ja kognitiiviseen toimintakykyyn ikääntyneillä.

Hän on toiminut ravitsemusterapeuttina useissa tutkimuksissa, joista suurimpana tutkimus nimeltä DR’s EXTRA. Urheilijauransa Männikkö teki kilpahiihdon parissa. Nykyään hänen harastuksiinsa kuuluu mm. juoksua, kirkkovenesoutua ja triathlonia.

Ravitsemustieteen tutkimusmenetelmät -artikkelisarjan pääset lukemaan maksutta kirjautumalla tai luomalla tunnuksen Trainer4You-tietopankkiin.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here