Liikunnanohjaaja, liikuntaneuvoja, työhyvinvointivalmentaja Eveliina Naulo on nyt myös Trainer4You Personal trainer.

Halu syventää omaa tietotaitoa, verkostoitua ja saada personal trainer -lisenssi houkuttelivat Eveliina Naulon Trainer4You Personal trainer -koulutusputkeen. Vaikka taustalla onkin liikunta-alan opintoja ja pitkä työkokemus alalta, Eveliina koki saavansa koulutuksesta syventävää tietoa, inspiraatiota ja tukea toteuttaa omia ideoitaan.

Liikunnanohjaaja, liikuntaneuvoja, työhyvinvointivalmentaja ja nyt myös personal trainer. Eveliina Naulo on aina tiennyt, että hän haluaa tehdä töitä liikunnan parissa. Työkokemustakin 23-vuotiaalle yrittäjälle on ehtinyt kertyä jo 10 vuotta. Eveliinan ensimmäinen liikunta-alan työ oli lasten jumppien apuohjaajana. Hän oli 13-vuotias ja teki töitä ilmaiseksi, koska piti siitä niin paljon.

Vaikka Eveliinan koulutustausta on monipuolinen ja työkokemusta riittää, ajatus personal trainer -koulutuksesta ja oman ammattitaidon täydentämisestä houkutti. Huolellisen taustatyön seurauksena Eveliina päätyi tammikuussa Trainer4You Personal trainer -koulutukseen Espooseen.

“Sain todella paljon irti koulutuksesta. Täysin uutta tietoa ei tullut hirveästi, mutta syventävää tietoa sitäkin enemmän. Lisäksi koulutus tarjosi mahdollisuuden syventyä ajan kanssa eri osa-alueisiin. Koulutusviikonloput tuntuivat virkistäviltä”, Eveliina kertoo.

Ala elää, elä alaa

Nuori konkari onkin jo tehnyt personal trainer -työtä päätoimisesti neljän vuoden ajan. Eveliina kuitenkin painottaa, ettei liikunta-alan ammattilainen ole koskaan valmis. Trendikeskeinen ala elää jatkuvasti ja sen mukana pitää elää. Tietoa on päivitettävä ja opiskella pitää, jotta vire pysyy yllä.

Eveliina suositteleekin personal trainer -koulutusta myös liikunnanohjaajille ja liikuntaneuvojille. Kaupallinen koulutus ei ole alalla jo toimiville uhka. Eveliinalla oli etukäteen pieni huoli siitä, onko kaupallisen tahon opetus varmasti laadukasta ja saako hän rahoilleen vastinetta. Huolet kuitenkin hävisivät nopeasti.

“Asiantuntijat olivat erittäin osaavia, tieto ajankohtaista ja opetus perustui tutkittuun tietoon. Koulutus oli käytännönläheistä ja kannustavaa. Alan kilpailua ei pidä pelätä. Erilaisia tekijöitä ja persoonia tarvitaan, koska jokainen asiakas on omanlaisensa. Tehdään yhdessä hyvää kansanterveyden edistämiseksi”, Eveliina sanoo.

eveliinanaulo
Kuva: Antti Koskinen. Eveliinan toimintaan voi tutustua mm. hänen yrityksensä MyWay Athleticsin Facebook-sivulla.

Koulutuksesta uusia ideoita ja mahdollisuuksia

Eveliina itse toimii toista vuotta yrittäjänä omistamassaan osakeyhtiössä MyWay Athleticsissä. Tulevaisuuden tavoitteena on kehittää omaa brändiä ja lisätä yrityksen tunnettuutta, tehdä bisnestä ja tulla alalla nimekkääksi asiantuntijaksi. Oman työnsä Eveliina näkee merkityksellisenä.

“On hienoa tehdä töitä ihmisten lähellä. Saan edistää terveyttä, voin vaikuttaa ihmisten elämään ja näen muutokset, jotka he saavat aikaan. Saan myös välitöntä palautetta ja kiitosta asiakkailta.”

Trainer4You Personal trainer -koulutuksesta Eveliina sai apuja oman liiketoiminnan kehittämiseen, sekä tukea ja tsemppiä uusien ideoiden toteuttamiseen. Lisätieto yrittäjyydestä oli tervetullutta, onhan bisnesosaamisella merkittävä rooli liikunta-alan yrittäjille. Myös oman koulutusryhmän yhteishenki ja tuki oli Eveliinalle tärkeää.

“Ryhmässä oli todella osaavaa porukkaa ja valtavan paljon ammattitaitoa. Ilmapiiri oli avoin ja toimimme alusta saakka ryhmänä. Aiomme pitää yhteyttä myös koulutuksen päätyttyä. Yhteistyöviritelmiäkin on jo, mutta niistä en vielä halua paljastaa enempää.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here