EasyFit –kuntokeskukset ovat tavallisen ihmisen kuntokeskuksia, joissa teknologiset ratkaisut sekä personal trainerit ovat keskeisessä roolissa. Ketjun saleilla on yhteensä noin 50 000 jäsentä. Koska EasyFit kuuluu ns. mid-price –luokkaan, tarkoittaa se käytännössä sitä, että jäsenyyteen liittyvät palvelut sekä kulunvalvonta ovat automatisoitu, eikä keskuksissa ole varsinaista vastaanottohenkilökuntaa. Harjoitteluolosuhteet EasyFit –keskuksissa ovat kuitenkin huippuluokkaa. Siitä vastaavat Technogym –kuntosalilaitteet, teknologiset valmennusratkaisut sekä keskusten ammattitaitoinen personal trainer –tiimi. Voidaankin sanoa, että valitsemalla EasyFitin treenipaikakseen, saa 60 euron palvelut käyttönsä alle 30 eurolla kuukaudessa.

Tällainen on EasyFit

EasyFit on kotimainen, laadukas, mutta asiakkaalle edullinen liikuntakeskuskonsepti, jonka jäsenyys ei edellytä pitkiä sitoutumisia. EasyFitin palvelut on suunnattu sekä miehille, että naisille. Jäsenten keski-ikä on noin 33 vuotta ja heistä hieman suurempi prosentuaalinen osuus on naisia. Asiakkaiden profiili vaihtelee kuitenkin hieman keskuksen sijainnin mukaan; lähellä keskustaa sijaitsevissa liikuntakeskuksissa asiakkaat ovat nuorempia, kuin taas taajamissa sijaitsevilla saleilla harjoittelee hieman varttuneempaa porukkaa.

EasyFit-keskuksia on jo 38 kappaletta eri puolella Suomea ja niissä harjoittelee yhteensä noin 50 000 jäsentä. EasyFit -konseptin kiviijalka on Technogymin Wellness System sekä sähköinen asiakashallinta- ja kulunvalvontajärjestelmä. Kaikki myynti tapahtuukin verkossa. Kuntosali- ja personal trainer –palveluiden lisäksi EasyFitit tarjoavat jäsenilleen laajan valikoiman ryhmäliikuntaa, joka toteutetaan pääosin virtuaalisina tunteina, mutta tarjolla on myös jonkin verran ”live-tunteja”. EasyFit-palveluita ostavat enenevässä määrin myös yritykset.

Personal trainerina EasyFit -keskuksessa

Hae mukaan EasyFitin PT-koulutukseen ja työllisty EasyFitin huipputiimiin!

EasyFit liikuntakeskuksissa personal trainereilla on tärkeä rooli myös valmennusvastuun ulkopuolella. Koska Easyfit -keskuksissa ei ole varsinaista vastaanottohenkilökuntaa, osallistuvat personal trainerit keskuksensa jokapäiväisiin tehtäviin, kuten asiakaspalveluun. Tutkimusten mukaan tärkein sitouttava tekijä kuntokeskusjäsenyydessä onkin ihmiskontakti, joten personal trainereiden rooli asiakaspysyvyyden ja –viihtyvyyden näkökulmasta on merkittävä.

Easyfitin 29,90 kuukausimaksu takaa keskukselle perusbisneksen, mutta liiketoiminnan kehittymisen kannalta tärkeintä on tarjota merkityksellisiä ja henkilökohtaisia palveluita kuluttajille. ”Personal training sekä pienryhmävalmennuspalvelut ovat tässäkin mielessä avainasemassa, sillä ne takaavat liiketoiminnan jatkumista ja asiakkaiden tyytyväisyyden kasvua”, kertoo LLI ketjun toimitusjohtaja Jyrki Hannula.

Hannulan mukaan kuntokeskusten palvelut tulevat kehittymään tulevaisuudessa lähemmäksi asiakkaan arkea. “Rajat hälventyvät siinä mielessä, missä määrin keskuksen palvelut ovat saatavilla vain yhdessä paikassa. Personal trainerit liikuttavat asiakasta jo nyt keskusten ulkopuolella, mutta myös esimerkiksi virtuaaliset ryhmäliikuntatunnit tulevat saataville asiakkaalle olohuoneeseen tai vaikkapa työpaikalle”, hän visioi.

Hannulan mukaan personal trainereilta ja ryhmäliikuntaohjaajilta vaaditaan jatkossa teknisen ohjausosaamisen lisäksi yhä parempia vuorovaikutus- ja motivointitaitoja. ”Kun asiakkaat ovat yhä useammin liikuntaa aloittelevia elämäntapamuuttujia, ei piiskaava ote ja kurjuusalueelle pakottava liikunta enää tahdo toimia. Haluammekin tarjota asiakkaillemme viihtyisimmät ympäristöt, laadukkaimmat harjoitteluvälineet sekä motivoivimmat sekä elämyksellisimmät harjoittelukokemukset personal trainingin sekä ryhmäliikunnan parissa. Tervetuloa harjoittelemaan tai työskentelemään inspiroiviin keskuksiimme sekä huipputiimiimme”, Hannula summaa hymyillen.

Hae mukaan EasyFitin PT-koulutukseen ja työllisty EasyFitin huipputiimiin!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here