Koko kylä kuntoon -hanke on saanut veturikseen Samuli Mäenpään, joka aloittaa Myllykankaan kylän personal trainerina.

Samalla kun metalliyhtye Turmion Kätilöt kiertää Suomea oma ravintovalmentaja mukanaan, on Alajärvellä, Myllykankaan kylässä päätetty panostaa asukkaiden hyvinvointiin hankkimalla oma ”kyläkoutsi”.

Koko kylä kuntoon -hanke on saanut veturikseen Samuli Mäenpään Seinäjoelta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Järviseutu-lehti.

Alajärveltä, Kurejoelta lähtöisin oleva Mäenpää, 29, on valmennukseen erikoistunut liikuntaneuvoja ja Trainer4You-personal trainer.

Aiemmin hän on toiminut muun muassa kuntokeskuksen ryhmäliikuntavastaavana ja työhyvinvointipalveluita tarjoavan yrityksen koordinaattorina. Personal trainerina hän on toiminut vuodesta 2009.

Mäenpää aloittaa kyläkoutsina kahvakuulatuntien merkeissä. Tunnit järjestetään Myllykankaan monitoimikentällä sunnuntaina 3.8. klo 17 (aloittelijat) ja klo 18 (harrastajat). Mukaan voivat tulla kaikki halukkaat, myös muut kuin kyläläiset.

samuli-maenpaa-02

Kylä kuntoon -hanke jatkuu pienryhmä- ja yksilövalmennuksilla sekä luennoilla ja erilaisilla liikuntahetkillä.

”Mukana on terveydentilan ja suorituskyvyn mittareita, joilla voi samalla seurata kuinka vaikuttavaa toiminta todellisuudessa on”, Mäenpää kertoo.

Hän jatkaa kylän personal trainerina ensi kevääseen saakka.

Koko kylä kuntoon on laaja hanke, joka tarjoaa kaikenikäisille kyläläisille hyvinvointiin ja liikuntaan liittyvää toimintaa ja neuvontaa.

Hanke toi kylälle keväällä voiton Vuoden järviseutulainen kylä -kisassa, jonka järjestivät Järviseutu-lehti ja Hinku-hanke.

Kyläkoutsin kuulumisia voi seurata hänen verkkosivullaan sekä Facebookissa.


Kuvat: Studio Street

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here