Suurin pudottaja 2014 -kisassa valmentajana toiminut Mikko Nummenmaa kertoo mitä ohjelmasta jäi mieleen.

Monet ovat tulleet kysymään minulta, että millainen kokemus Suurin pudottaja -ohjelma oli valmentajan näkökulmasta.
Voin todeta, että se oli monella tavalla kasvattava kokemus.

Formaatti itsessään jakaa voimakkaasti mielipiteitä ja se on lähtökohtaisesti hyvä asia. Mielipiteet synnyttävät keskustelua ylipainosta ja sen haittavaikutuksista. Keskustelu puolestaan vaikuttaa jollakin tasolla siihen osallistuvien ihmisten käyttäytymismalleihin oman hyvinvointinsa edistämiseksi.

Tämän blogin tarkoituksena ei ole kuitenkaan syventyä itse formaattiin, vaan siitä kumpuaviin kokemuksiin.

Päällimmäisenä kokemuksena haluaisin nostaa esille ihmiset.

Kaikki ohjelmaan osallistuneet kilpailjat tulivat hyvin erilaisista elämäntilanteista. Jokaisella oli taustalla omat syynsä, jonka seurauksena he halusivat muuttaa elämänlaatuaan ja pudottaa painoaan.

Heidän näkökulmastaan lähtötilanne oli varmasti äärimmäisen haastava, sillä he joutuisivat astumaan kameran eteen juuri sellaisina kuin he kilpailun alkuvaiheessa olivat; ylipainoisia, huonokuntoisia, epävarmoja ja häpeissään omasta ulkomuodostaan.

Vielä kun listaan lisätään vaihtelevasti sydän- ja verisuonisairauksia, tuki- ja liikuntaelinten sairauksia sekä muita terveydellisiä rajoitteita, niin sopan raaka-aineet on saatu pöydälle.

Jokaisella heistä oli kuitenkin mukana repussaan salainen ase, jonka avulla he tulivat yllättämään koko tuotantoryhmän ja valmentajansa.

Tämä salainen ase oli motivaatio.

Toinen seikka, joka teki heistä yli-ihmisiä suhteessa omaan teoreettiseen suorituskykyynsä oli heidän yhteisönsä. Asioita tehtiin yhdessä. Välillä kilpailtiin yhdessä ja välillä toisia vastaan, mutta aina kannustettiin muita ylittämään itsensä. Ketään ei jätetty tuleen makaamaan.

Suurin pudottaja -ohjelma muokkasi käsitystäni ihmisen suorituskyvystä.

En ole ennenkään laittanut mitään rajoja sille, mitä ihminen pystyy saavuttamaan elämässään. Siitä huolimatta kohtasin ohjelman kuvausten aikana monia hetkiä, jotka saivat minut hämilleen ja ennenkaikkea inspiroivat minua ihmisenä: 190 kiloinen mies hölkkäämässä juoksumatolla, puolimaratonin suorittaminen kaikkien kilpailijoiden toimesta helteisessä Olympiastadionin hornankattilassa, lähes pystysuoran kallioseinän kiipeäminen pitkälti yli 100 kiloisena….

Suurin pudottaja -ohjelma opetti minulle sen, että mikäli haluat saavuttaa jotain merkittävää elämässäsi, tarvitset ennenkaikkea motivaatiota, sekä yhteisön, joka jakaa saman vision kanssasi.

Tällöin voit olla pysäyttämätön. Takaiskut ja vastoinkäymiset eivät pysäytä sinua, vaan saat vain niistä lisää bensaa liekkeihin.

Tunnista omat motiivisi, joiden kautta löydät motivaation tarvittavien asioiden tekemiseen. Muista kysyä itseltäsi tärkeä kysymys: miksi?

Mikko
Mikko Nummenmaa on toiminut personal trainerina vuodesta 2006 ja työskentelee nykyisin Trainer4Youlla vastuualueinaan myynti, markkinointi ja tuotteistaminen.

Tämän jälkeen hakeudu sellaiseen yhteisöön ja niiden ihmisten pariin, jotka tukevat, haastavat ja kannustavat sinua saavuttamaan oman päämääräsi. Henkilöitä, joiden kanssa voit jakaa onnistumisen ja pettymyksen tunteet.

Suurin pudottaja -kilpailijat opettivat minulle, että menneisyys ei määritä sinua ihmisenä, vaan se, mitä haluat elämässäsi saavuttaa tulevaisuudessa.

Kysymys kuuluukin, että mitä sinä haluat saavuttaa elämässäsi ja mitä olet valmis sen eteen tekemään?


Artikkelikuva: MTV3

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here