Kesän ja syksyn 2019 aikana starttaa seitsemän Ravintovalmentaja-koulutusta uudella, hiotulla konseptilla. Uudistunut Ravintovalmentaja-koulutus on nyt entistäkin käytännönläheisempi ja se on jaettu lähijaksojen mukaan neljään mielenkiintoiseen teemaan: ravitsemusfysiologia, suorituskyky- ja kehonkoostumus-ravitsemus, ravitsemuspsykologia ja käytännön ravintovalmennnus.

Trainer4You Ravintovalmentajakoulutuksessa ei ikinä ole ollut puutetta tiedon määrästä, eikä meidän huikeiden kouluttajien osaamisesta. Tiukasta asiatiedosta huolimatta ote on aina ollut silti myös ennen kaikkea valmennuksellinen ja käytännönläheinen. Tätä käytäntöä harjoituksineen ja tehtävineen on kuitenkin toivottu entistä enemmän mukaan lähijaksoille. Siispä valtavan tietopaketin lisäksi pyrimme tarjoamaan yhä lisää käytännön harjoitteita oppimisen tueksi.

Samalla Trainer4You tietopankki on täydentynyt entisestään digitaalisena oppimisympäristönä, mikä tukee oppimista etenkin lähijaksojen välillä. Jokaisen opiskelijan käytössä olevat tietopankin artikkelisarjat, e-kirjat ja opetusvideot auttavat perehtymään lähijakson aiheisiin etukäteen, jolloin kunkin lähijakson teeman perusteet tulevat heti alkuun tutuksi ja uusien asioiden sisäistämisestä itse lähijakson aikana tulee helpompaa. Samalla lähijaksoilta vapautuu enemmän aikaa haastavampien aiheiden käsittelylle, käytännön harjoitteille, kysymyksille ja tärkeälle keskustelulle.

–> Tietopankki ja sieltä löytyvät tehtävät toimivat koulutuksen ennakkomateriaalina.
–> Lähijaksoilla perehdytään käytäntöön ja pureudutaan haastaviin aiheisiin.

Koulutuksessa opit mm.:

  • arvioimaan asiakkaan energiankulutusta
  • käyttämään työkaluja kuten ruokapäiväkirjaa ja ruoankäyttökyselyä syömiskäyttäytymisen arvioinnissa
  • pääset perehtymään liikkujan ravitsemuksen erityistarpeisiin eri lajeissa
  • pääset tutustumaan erikoisruokavalioihin
  • opit auttamaan asiakasta hallitsemaan tunnepitoista syömistä
  • sekä paljon muuta!

Opiskeltuja asioita treenataan vielä lähijakson jälkeen etätehtävien merkeissä sekä harjoitusasiakkaan kanssa käytännössä – Ihminenhän sisäistää uudet opit tehokkaimmin, kun niitä päästään harjoittelemaan pian uuden oppimisen jälkeen. Asiakastilin sisältö pysyy tuttuun tapaan opiskelijan käytössä myös koulutuksen päätyttyä, joten kaikki materiaali on edelleen hyödynnettävissä myös oppeja kerratessa.

Koulutuksen pääteemat

Ravintovalmentaja-koulutusopas

Löydät seuraavaksi esitellyt pääteemat avattuna tarkemmin koulutusoppaasta.

Ravitsemusfysiologia

Ammattitaitoisen ravintovalmennuksen pohjalla on oltava tutkittuun tietoon perustuva ymmärrys ravintoaineista ja niiden tehtävistä elimistössä. Koulutuksessa opit määrittelemään eri energia- ja suojaravintoaineet sekä miten ruoansulatus ja ravintoaineiden aineenvaihdunta toimivat.

Suorituskyky- ja kehonkoostumus-ravitsemus

Edellisen pohjalta opit myös, mitkä asiat vaikuttavat mm. ravintoaineiden imeytymiseen, painon putoamiseen ja lihasmassan kasvuun. Opit tehokkaita keinoja taklata mahdolliset ongelmat näillä alueilla ja saat työkalut vaikuttavaan ravintovalmennukseen. Näitä oppeja hyödynnät tehokkaasti mm. urheilijoiden, tavoitteellisesti treenaavien ja aktiivisten harrastajien kanssa.

Ravitsemuspsykologia

Koulutuksessa otetaan huomioon myös ravitsemuksen psykologinen puoli. Toisinaan tuloksiin pääsyn tiellä seisoo valmennettavan oma mieli. Silloin sinulla ravintovalmentajana on oltava perusymmärrys käyttäytymispsykologiasta ja keinoja motivoida asiakasta sekä auttaa häntä muutoksessa. Ravitsemuspsykologian merkitys korostuu etenkin elintapamuuttujien ja painonpudottajien kanssa työskenneltäessä, mutta on ensiarvoisen tärkeää myös muissa syömiseen liittyvissä pulmissa, kuten tunnesyömisessä tai syömisen häiriötiloissa.

Käytännön ravintovalmennus

Vankan teoriapohjan lisäksi saat tottakai paljon työkaluja käytännön ravintovalmennuksen tueksi. Koulutukseen kuuluu myös harjoitusasiakasvalmennus, jonka myötä pääset käsiksi valmennustoimintaan jo alusta asti. Vaihtuvat, ammattitaitoiset kouluttajamme toimivat kaikki myös itse ravintovalmennuksen parissa ja yhtenä pidetyimpänä asiana koulutuspalautteissa nouseekin kouluttajien kertomat omat kokemukset kentältä.

Ilmiottaudu mukaan Ravintovalmentaja koulutukseen!

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Trainer4You Ravintovalmentaja -koulutus sopii erinomaisesti sinulle, joka toimit esimerkiksi personal trainerina tai muuna liikunta-alan ammattilaisena, ja haluat laajentaa osaamistasi kokonaisvaltaisemmaksi sekä toteuttaa ravintovalmennusta muun valmennuksen ohessa.

Koulutuksen ovat käyneet myös useat terveydenhoitajat, sairaanhoitajat, fysioterapeutit sekä muu terveydenhuollon ammattilaiset, jotka haluavat ymmärtää paremmin ravinnon merkityksestä terveyden ylläpidossa ja pystyä paremmin ohjaamaan ja neuvomaan asiakkaitaan myös syömiseen liittyvissä kysymyksissä.

Opiskelija voi hyvin olla myös kuka tahansa, joka haluaa toteuttaa ravintovalmennusta sivutoimisesti oman työn ohessa sekä ammentaa tietoa itsensä ja lähipiirinsä hyödynnettäväksi. Koulutus sopii yleensäkin kenelle vain, kuka haluaa syventää osaamistaan ravitsemuksen merkityksestä terveydelle, suorituskyvylle ja muiden tavoitteiden saavuttamiselle. Tule siis hakemaan parhaimmat työkalut menestyksekkääseen ravintovalmentamiseen!

Ammattitaitoinen koulutustiimi

Trainer4You Ravintovalmentaja -koulutuksen sisällöstä vastaa ravitsemusasiantuntijoista koostuva koulutustiimi. Kouluttajatiimiimme pääsyn kriteerinä on kouluttamansa aihealueen riittävä pätevyys, esimerkiksi yliopistotutkinto ravitsemustieteestä tai markkinoinnin opinnot ammattikorkeakoulusta. Tämän lisäksi kaikki kouluttajamme tekevät käytännön ravintovalmennus- tai ravitsemusterapiatyötä.

Tutustu Ravintovalmentaja-koulutuksen koulutustiimiin täältä.

Ravintovalmentaja-koulutusopas

Lue myös Ravintovalmentaja koulutusopas.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here