Trainer4You julkaisi vuoden 2017 aikana kolme uutta jatkokoulutusta ennestään tutun Ravintovalmentajakoulutuksen rinnalle. Liikunta- ja hyvinvointialan syventävät opinnot ovat saaneet sadat ammattilaiset erikoistamaan osaamistaan psyykkisen valmennuksen, elintapavalmennuksen, ravintovalmennuksen ja voimavalmennuksen saralla. Nyt uusimpana tulokkaana jatkokoulutusvalikoimaan on tullut Pienryhmävalmentajakoulutus.

Pienryhmävalmentajakoulutus tarjoaa opiskelijoille pedagogiset taidot ja monipuoliset työkalut tehokkaiden, turvallisten ja vaikuttavien pienryhmävalmennusten ohjaamiseen. Koulutuksessa otetaan haltuun motivoivien, tuloksekkaiden ja taloudellisesti kannattavien pienryhmävalmennusten tuotteistaminen.

Opinnoissa yhdistyvät monipuolinen käytännön harjoittelu sekä kattava teoriaopetus. Opiskeluiden painotukset ovat pedagogisissa opinnoissa, ryhmänhallintataidoissa, erilaisten harjoitusmuotojen ja –liikkeiden opettelussa, eri fyysisten ominaisuuksien harjoittamisen syventävissä opinnoissa, pienryhmävalmentajan työkalupakin rakentamisessa, ohjausharjoituksissa, valmennuskokonaisuuksien suunnittelussa ja ohjelmoinnissa sekä kannattavien valmennuspalveluiden muotoilussa ja tuotteistamisessa.

Pienryhmävalmennusten suosio ja kysyntä kovassa kasvussa

Pienryhmävalmennusten suosio on kovassa kasvussa maailmalla. American College of Sport Medicine julkaisi joulukuun lopussa ennusteensa vuoden 2018 suosituimmiksi liikuntamuodoiksi ja pienryhmävalmennus löytyi listan sijalta kaksi. Muita listan kärkeen kiilanneita liikuntamuotoja olivat HIIT –harjoittelu (sija 1), kehonpainoharjoittelu (sija 4), jooga ja kehonhuoltolajit (sija 7), personal training (sija 8) sekä toiminnallinen harjoittelu (sija 10).

Parasta pienryhmävalmennuksessa onkin juuri se, että osaava ja monipuolinen pienryhmävalmentaja kykenee hyödyntämään kaikkia suosituimpia liikuntamuotoja, mutta myös klassisempien liikuntamuotojen ja –välineiden parhaat puolet. Tämä tekee innostavien, tehokkaiden sekä turvallisten pienryhmävalmennustapaamisten suunnittelusta ja toteutuksesta helppoa. Trainer4You Pienryhmävalmentajakoulutus ei juokse trendien perässä, vaan hyödyntää uusien ja suosituimpien liikuntamuotojen parhaat puolet, jotta sinä osaat paketoida motivoivia, tehokkaita ja turvallisia valmennustuotteita.

Pienryhmävalmennusten kysynnän kasvusta kertoo myös Taloustutkimuksen toteuttaman kyselyn vastaukset, joiden mukaan suurin osa suomalaisista on valmiita maksamaan personal training -palveluista 50-150€ kuukaudessa. Henkilökohtaisen valmennuksen hinta nousee viikottaisilla tapaamisilla 250-350€ välimaastoon, joten pienryhmävalmennus avaa loistavat mahdollisuudet edullisemman, mutta silti vaikuttavan valmennuksen toteuttamiselle.

Trainer4You Pienryhmävalmentajakoulutus tarjoaa pedagogisten ohjaus- ja ryhmänhallintataitojen lisäksi työkalut tuloksekkaiden valmennuspalveluiden suunnitteluun, toteutukseen ja tuotteistamiseen.

Voit nyt ladata maksutta valmiiksi paketoidun SALI-pienryhmävalmennuksen valmentajamateriaalit kirjautumalla tietopankkiin!

Kenelle pienryhmävalmentaja -koulutus on tarkoitettu?

Pienryhmäharjoittelun suosio näkyy etenkin kuntokeskuksissa. Lähes jokainen ketju ja yksittäinen keskus on tuotteistanut/aikeissa tuotteistaa omat pakettinsa eri tavoitteisiin pienryhmävalmennuksiin. Myös personal trainer –yrittäjät, valmennusyhtiöt, työterveyshuoltotahot, edistyksellisimmät apteekit ja urheilukaupat tarjoavat yhä useammin erilaisia pienryhmiä asiakkaidensa palvelemiseksi.

Vaikka pienryhmävalmennusten suosio ja tarjonta ovat kasvaneet nopeasti, eivät pienryhmiä ohjaavat valmentajat ole käyneet koulutusta, joka olisi tähdännyt juuri vaikuttavien sekä taloudellisesti kannattavien pienryhmien tuotteistamiseen ja ohjaamiseen. Juuri tähän tarpeeseen lanseerasimme Trainer4You Pienryhmävalmentajakoulutuksen. Se on käytännönläheinen ja toiminnantäyteinen jatkokoulutusohjelma, joka on suunnattu:

  • Personal trainereille
  • Ryhmäliikunnanohjaajille
  • Fysioterapeuteille
  • Fysiikkavalmentajille
  • Liikunnanohjaajille ja -opettajille

Koulutukseen osallistuminen edellyttää perustaitojen hallintaa anatomiasta, fysiologista ja fyysisen suorituskyvyn eri osa-alueiden perusteista sekä ohjaus- tai valmennuskokemusta yksilöiden tai ryhmien ohjaamisesta/ valmentamisesta.

Pienryhmävalmentaja -koulutuksen sisältö

Pienryhmävalmentaja -koulutus yhdistää suosituimmat liikuntamuodot maailmalta, pedagogiikan ja ryhmänhallintataitojen opiskelun sekä vaikuttavan sekä kaupallisesti kannattavan pienryhmävalmennuspalvelun tuotteistamisen innostavaksi, toiminnalliseksi ja kaupallisesti kannattavaksi koulutuskokonaisuudeksi.

Korkean intensiteetin teho-opiskelua

Pienryhmävalmentajakoulutus koostuu 4 koulutusjaksosta, joista 3 on lähiopiskelua ja yksi opiskellaan itsenäisesti verkko-opintoina. Lähijaksot koostuvat tasapainoisesta annoksesta aiheeseen alustavaa teoriaa, joka viedään välittömästi käytäntöön erilaisten demotreenien, ohjausharjoitusten, liiketekniikkaklinikoiden sekä näyttökokeiden muodossa. Koulutuksen laajuus on siis 8 päivää (6 lähiopiskelupäivää, 2 verkko-opiskelupäivää) eli 64 opetustuntia sekä vastaava annos jaksojen välistä etäopiskelua (yht 128 h).
Jos haluat oppia tuotteistamaan ja ohjaamaan superinnostavia ja vaikuttavia pienryhmiä, on tämä koulutus juuri sinua varten!

Käytännön osioissa valmentajille kertyy valtava laji- ja liikepankki monipuolisten, nousujohteisteisten, tehokkaiden ja turvallisten pienryhmävalmennusten toteuttamiseen. Koulutuksen myötä valmentaja oppii paitsi rakentamaan motivoivia ja tehokkaita yksittäisiä harjoituksia, niin myös ohjelmoimaan pienryhmätreenejä pitkällä aikajänteellä. Se tarjoaa perustan myös vaikuttavien valmennustuotteiden ja –palveluiden muotoiluun sekä tuotteistamiseen, joten kuntokeskus tai yksityisyrittäjänä toimiva personal trainer saa koulutukseen sijoittamansa eurot monikertaisina takaisin.

Vaikka kyseessä onkin pienryhmävalmennus, otetaan yksilöllisyys huomioon tarpeenmukaisella ja tehokkaalla tavalla. Myös tähän paneudumme koulutuksessa, jossa käydään läpi tekniikoita, millä valmentaja pystyy profiloimaan harjoittelua tarpeenmukaisesti myös yksilötasolla, vaikka valmennus tapahtuukin ryhmätapaamisina.

Koulutuksen kehittäjät Mikko & Mikko

Pienryhmävalmentaja -koulutuksen ovat kehittäneet alansa huippuasiantuntijat Mikko Paunonen ja Mikko Törmälehto. Paunonen on yksi toiminnallisen harjoittelun sekä kehonpainoharjoittelun pioneereista Suomessa ja Törmälehdon valmennuksessa olevat henkilöt saavuttavat poikkeuksetta erittäin kovia tuloksia. Tämän pätevämpää kaksikkoa pienryhmävalmennuksesta ei Suomesta löydy!

Tutustu koulutuksen tarkkaan sisältöön täällä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here