Miten hyödynnät omaa persoonaasi personal trainerina? Riku Aalto antaa vinkkejä artikkelissaan, joka on osa Personal training – monien mahdollisuuksien ala -opasta. Oppaan pääset lataamaan täältä.

Menestyväksi personal traineriksi ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa menestysreseptiä. Oma urapolku kannattaa rakentaa omien vahvuuksiensa varaan, kehityskohteitaan kuitenkin riittävästi paikkaillen.

Personal trainerin tärkeimmiksi vahvuuksiksi voidaan lukea henkilön substanssiosaaminen eli alaan liittyvät tiedot ja taidot sekä personal trainerina toimimista tukevat osaamisalueet, kuten hyvät vuorovaikutustaidot, myynnin ja markkinoinnin osaaminen, asiakaspalveluhenkisyys, täsmällisyys sekä motivointitaidot.

Myös oman persoonan parhaat puolet kannattaa valjastaa asiakaskokemuksen optimoimiseksi. Jos olet ekstrovertti eli ulospäin suuntautunut persoona, voit hyödyntää sosiaalisuuttasi esimerkiksi luentojen ja pienryhmävalmennusten muodossa. Jos taas viihdyt paremmin taka-alalla ja olet luonteeltasi enemmän introvertti eli sisäänpäin kääntynyt persoona, olet oletettavasti parhaimmillasi henkilökohtaisten palveluiden parissa. Jaon ei tarvitse suinkaan olla näin jyrkkä, mutta omien persoonallisten ominaisuuksien tiedostaminen ja valjastaminen asiakaskokemuksen sekä liiketoiminnan edistämiseksi on kuitenkin suositeltavaa ja järkevää.

Personal trainerina menestyminen pääkaupunkiseudulla ja pienellä paikkakunnalla edellyttävät ympäristön huomioimista sekä toiminnan ja asiakashankinnan taivuttamista sen mukaiseksi. Suurella ja kilpailulla paikkakunnalla segmentoituminen ja markkinoinnin kohdentaminen tarkkaan rajatulle kohderyhmälle on järkevää. Erikoistuminen vaikkapa voimavalmentamiseen tai budolajien harrastajiin on usein järkevää ja tuloksekasta.

Pienellä paikkakunnalla toimittaessa on palveluja sen sijaan tarjottava laajemmalle asiakasryhmälle, eikä tietyn profiilin asiakkaita välttämättä riitä tarpeeksi toimeentulon turvaamiseksi. Sen vuoksi personal trainerin kannataakin tehdä varsinaisen pt:n työn lisäksi myös muun muassa ryhmäliikunnanohjausta, luentoja, kuntotestejä ja mittauksia sekä kuntosalivalmennuksia, joiden kautta saadaan luoduksi kontakti uusien personal training -asiakaskandidaattien kanssa.

Osaamisen erikoistaminen ja laajentaminen on joka tapauksessa järkevää, työskentelitpä sitten isolla tai pienellä paikkakunnalla. Pienemmän kaupungin pt voi laajentaa asiakaskuntaansa kouluttautumalla esimerkiksi Ravintovalmentajaksi ja suuremmassa kaupungissa valmentava voi rajata asiakaskuntaa hankkimalla Psyykkisen valmentajan pätevyyden.

Useimmiten ne asiat, joihin ajatuksiasi ja tekojasi keskität, toteutuvat. Kuten sanotaan: sitä saa, mitä tilaa. Kannattaakin satsata ja käyttää riittävästi aikaa unelmoimiseen, tulevaisuuden toiveiden pohtimiseen sekä oman urapolun suunnitteluun. Mitä tarkemmaksi ja konkreettisemmaksi kykenet sen mielessäsi luomaan, sen todennäköisempää on, että se toteutuu myös elävässä elämässä.

Riku Aalto
Artikkelin kirjoittaja on Riku Aalto, Trainer4Youn perustajajäsen ja personal trainingin uranuurtaja Suomessa.

Oppaassa esitellyn personal trainereiden urapolkukyselyn tulokset osoittavat, että aktiiviselle ja alan pariin heittäytyvälle personal trainerille on runsaasti töitä. Kuntokeskussektorin lisäksi personal trainereita työllistävät nykyisin terveysalan yritykset, urheiluseurat, apteekit, urheilukaupat sekä valmennusfirmat. Oman personal training -yrityksen tai pt-studion perustaminen ovat myös hyviä vaihtoehtoja elannon hankkimiseen omaa unelmaduuniaan harjoittamalla.

Rakenna oma personal training -tuotteesi vahvuuksiesi varaan ja uskalla unelmoida. Kun päivittäiset, pienet valintasi suuntaavat kohti tavoitettasi, ei mikään voi estää sinua onnistumasta.


Lataa kattava opas Personal training – monien mahdollisuuksien ala

urapolku_kansi1

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here